Ετσι θα χάσεις το λίπος από τα χέρια σου
Ετσι θα χάσεις το λίπος από τα χέρια σου/Φωτογραφία: Shutterstock
ARM FAT

7 τρόποι για να χάσεις το λίπος από τα χέρια σου, σύμφωνα με ειδικούς του fitness


Το λίπος στα χέρια απασχολεί πολλές γυναίκες καθώς είναι ένα από τα πιο δύσκολα σημεία του σώματός τους για να το αντιμετωπίσουν.

Σε χώρες όπως η Ελλάδα, όπου η μεγάλη διάρκεια της καλοκαιρίας κάνει τον κόσμο να ντύνεται με πιο ελαφρά ρούχα, το λίπος στα χέρια απασχολεί πολλές γυναίκες (και άνδρες) καθώς η περιοχή των βραχιόνων πολλές φορές μένει ακάλυπτη από το ρουχισμό.

Oι ειδικοί του fitness τονίζουν πως τα μπράτσα είναι μια βασική λιπαποθήκη μας. Οι γυναίκες τείνουν να αποθηκεύουν λίπος γύρω από τα ισχία, τους μηρούς και τα χέρια, εκεί όπου βρίσκεται ο τρικέφαλος μυς.

Ειδικά μετά την ηλικία των 30, διαπιστώνουμε πόσο δύσκολο είναι να δημιουργήσουμε γράμμωση στα χέρια και τα μπράτσα και να μειώσουμε το λίπος στην περιοχή αυτή. Και επειδή την άνοιξη και το καλοκαίρι όλα τα ρούχα είναι με εκτεθειμένα τα χέρια μας, είναι σημαντικό να βρούμε τρόπους ώστε να νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας και να μην κρύβουμε τα χέρια μας με μια ελαφριά ζακέτα.

Δοκιμάστε λοιπόν κι εσείς μερικά από αυτά τα safe και δοκιμασμένα tips που θα βρείτε παρακάτω για να μειώσετε το λίπος στα χέρια σας, ώστε να μην νιώθετε ανασφάλεια όταν φοράτε μία κοντομάνικη μπλούζα ή ένα φόρεμα με τιράντες.

  7 τρόποι για να χάσεις το λίπος από τα χέρια σου, σύμφωνα με ειδικούς του fitness

Πολλές γυναίκες ψάχνουν να βρουν τρόπους πως μπορούν να μειώσουν το λίπος στα χέρια, εκεί όπου βρίσκεται ο τρικέφαλος μυς. Οπως διαβάζουμε σε άρθρο του Prevention, οι 7 τρόποι για να μειώσεις το λίπος στα χέρια σου είναι οι ακόλουθοι:

Ξεκίνησε μια δίαιτα για συνολική απώλεια βάρους

Τα μπράτσα μας είναι μία από τις αγαπημένες λιποαποθήκες του σώματος. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι μια διατροφή κατάλληλη για μείωση του σωματικού λίπους είναι απαραίτητη για να μειώσεις το λίπος από τα χέρια σου. Είναι καλύτερο να εστιάσεις στη συνολική απώλεια βάρους και χάσεις βάρος με υγιεινό και ελεγχόμενο τρόπο. Λέμε «όχι» στην γρήγορη απώλεια βάρους και στις εξαντλητικές προπονήσεις. Και μην ξεχνάμε ότι με σωστή διατροφή συνδυαστικά με άσκηση θα έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα που επιδιώκουμε. Η καλή διατροφή είναι απαραίτητη εάν θέλεις να χάσεις σωματικό λίπος και εστίασε στην κατανάλωση υψηλότερων ποσοτήτων πρωτεΐνης που έχουν το πλεονέκτημα της αίσθησης κορεσμού που μεταφράζεται σε χαμηλότερη πρόσληψη θερμίδων.

Μείωσε την ζάχαρη

Ενας βασικός παράγοντας που οδηγεί σε αύξηση του λίπους στην περιοχή των χεριών είναι η κατανάλωση ζάχαρης και πρόσθετων σακχάρων είτε μέσω τροφίμων είτε μέσω ροφημάτων. Αν θέλεις να περικόψεις την επεξεργασμένη ζάχαρη, τότε θα πρέπει να αρχίσεις να διαβάζεις τις ετικέτες. Tip: Μείνε μακριά από σφολιατοειδή και επεξεργασμένα αρτοπαρασκευάσματα με ζάχαρη (κράκερς, κριτσίνια).

Βάλε περισσότερες φυτικές ίνες στην διατροφή σου

Επόμενος παράγοντας που οδηγεί σε αυξημένο λίπος στα χέρια είναι η μειωμένη κατανάλωση φυτικών ινών. Κατά κύριο λόγω καλές πηγές φυτικών ινών είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Η κατανάλωση φυτικών ινών αυξάνει τα επίπεδα κορεσμού γεγονός που οδηγεί σε τερματισμό του γεύματος και μειωμένη πρόσληψη τροφής. Η μειωμένη πρόσληψη τροφής συνεπάγεται μειωμένη συνολικά πρόσληψη θερμίδων άρα και μειωμένη εναπόθεση λίπους συνολικά στο σώμα.

Φωτογραφία: Shutterstock

Κάνε ασκήσεις με βάρη

Μία από τις αιτίες για το λίπος στα χέρια είναι η έλλειψη άσκησης στον τρικέφαλο μυ. Ο μυς αυτός δύσκολα ασκείται με τις καθημερινές μας κινήσεις και χρειάζεται να τον γυμνάζουμε με ειδικές ασκήσεις με βαράκια. Επομένως, θα πρέπει να ενσωματώσεις μερικές επαναλήψεις με βαράκια στην γυμναστική σου.

Βάλε περισσότερη αερόβια άσκηση στην γυμναστική σου

Η αερόβια άσκηση είναι ιδανική αν θέλεις να χάσεις λίπος στα χέρια. Το ποδήλατο, το ελλειπτικό μηχάνημα και ο διάδρομος είναι κατάλληλα για μια αερόβια άσκηση, όπου θα πρέπει να την κάνεις από 20’ λεπτά έως 40’ λεπτά περίπου με αυξομειώσεις ρυθμού.

Πιες περισσότερο νερό

Το νερό δίνει ενέργεια, αποτοξινώνει, βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και του μεταβολισμού, ενυδατώνει και αναζωογονεί. Το να πίνεις άφθονο νερό κάθε μέρα είναι πολύ σημαντικό γενικά, αλλά ιδιαίτερα όταν στόχος σου είναι να χάσεις λίπος από τα χέρια. Επιπλέον, αν πίνεις αρκετό νερό πριν από κάθε γεύμα, γυμνάζεσαι και τρέφεσαι υγιεινά, το σίγουρο είναι ότι θα δεις το βάρος σου σταδιακά να μειώνεται, όπως επίσης και το λίπος στα χέρια σου.

Μην κοιμάσαι άστατα

Οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν ευθύνεται μόνο η διατροφή για το λίπος στα χέρια. Υπάρχουν και μη-διατροφικοί παράγοντες που αυξάνουν το λίπος στα χέρια. Ένας από αυτούς είναι η έλλειψη ύπνου. Οι μειωμένες ώρες ύπνου συνδέονται με αύξηση βάρους σύμφωνα με τους ειδικούς. Το μυστικό είναι να πηγαίνεις για ύπνο μια συγκεκριμένη ώρα όλη την εβδομάδα και να είναι τουλάχιστον 7 ώρες.

SHARE