Φωτογραφία: shutterstock
Φωτογραφία: shutterstock
09|04|2023 09:00
SHARE
BARRE WORKOUT

Mέθοδος Barre: Η νέα τάση στη γυμναστική είναι εμπνευσμένη από τις μπαλαρίνες -Λυγερό κορμί, ευλυγισία, ενδυνάμωση


Μετά από πολλές ώρες έρευνας σχετικά με την πιο αποτελεσματική γυμναστική για απώλεια βάρους και λυγερό κορμί, καταλήγουμε στην εξής πρόταση: το δημοφιλές barre workout.

Πρόκειται για μία σχετικά νεότευκτη, λιγότερο γνωστή μέθοδο γυμανστικής, η οποία έχει αναδειχθεί σε παγκόσμια fitness τάση τα τελευταία χρόνια. Το barre workout αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό γιόγκα, μπαλέτου και pilates και θεωρείται η ιδανική γυμναστική για το γυναικείο σώμα.

Μια συνεδρία σε ένα μάθημα barre εξασφαλίζει ότι έχετε δουλέψει κάθε μυϊκή ομάδα και έχετε κάψει θερμίδες χρησιμοποιώντας ένα σύνολο ασκήσεων χαμηλού αντίκτυπου αλλά πολλών επανάληψεων. Αυτή η μορφή άσκησης όχι μόνο ενισχύει τη μυϊκή αντοχή, αλλά και την ευλυγισία.

H barre γυμναστική χρησιμοποιεί τη μπάρα μπαλέτου και ενσωματώνει τις κινήσεις που προέρχονται από το μπαλέτο σε μια αποτελεσματική ρουτίνα άσκησης. Οι παραδοσιακές κινήσεις και θέσεις χορού μπαλέτου ενσωματώνονται με κάποιες κινήσεις γιόγκα και πιλάτες, ενώ μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει και επιπλέον εξοπλισμό, όπως ζώνες αντίστασης, ιμάντες γιόγκα, μπάλες γυμναστικής και βάρη χεριών μαζί με τη μπάρα για μια πιο απαιτητική προπόνηση σε ένα στούντιο γιόγκα ή γυμναστήριο. Κάθε μάθημα συνεισφέρει στην ευλυγισία, στην ενδυνάμωση του κορμού και στην τόνωση αλλά και επιμήκυνση των μυών

Ποια είναι τα οφέλη των ασκήσεων barre;

Όπως προαναφέραμε, τα μαθήματα barre σαρώνουν στις διεθνείς τάσεις γυμναστικής και δικαίως. Εξάλλου, δεν είναι αμελητέα τα οφέλη της συγκεκριμένης γυμναστικής για τον οργανισμό αλλά και την ψυχική υγεία.Ακολουθούν τα οφέλη ενός μαθήματος barre:

Βελτιώνει τη στάση του σώματος

Η κύρια εστίαση της άσκησης barre είναι στην ενδυνάμωση των μυών μέσω του στήθους και των ώμων. Συνεπώς μας αποτρέπει από το να καμπουριάζουμε και βελτιώνει αποτελεσματικά τη στάση του σώματός του. Θα νιώσετε τη διαφορά μετά από λίγες μόνο συνεδρίες.

Βοηθά στην ενδυνάμωση των γλουτών

Όταν γυμνάζεστε σε μπάρα, γυμνάζετε και τους γλουτούς σας. Αυτό εξασφαλίζει ότι θα σμιλέψετε καλοσχηματισμένους γλουτούς αλλά και δυνατούς μύες που σταθεροποιούν τη λεκάνη. Βοηθά στην ανακούφιση από την πίεση της πλάτης, των γοφών και των γονάτων.

Τονώνει τους μύες του στομάχου

Ένα μάθημα barre εστιάζει μεταξύ άλλων και στην ισορροπία, συνεπώς η ενδυνάμωση του κορμού γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της προπόνησης. Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος μερικών συνεδριών θα έχετε ένα εμφανώς πιο τονωμένο στομάχι.

Αυξάνει την ευελιξία

Αυτή η μορφή άσκησης επιτρέπει στην ευελιξία σας να φτάσει στα όριά της. Οι κινήσεις του μπαλέτου προσαρμόζονται εύκολα και θα παρατηρήσετε πώς αργά και σταδιακά, η ευλυγισία σας βελτιώνεται.

Βοηθά στην καλύτερη πνευματική συγκέντρωση και μειώνει το άγχος

Είναι γνωστό πως η γυμναστική γενικά βοηθά στη μείωση του στρες, αλλά ένα μάθημα barre το πάει σε άλλο επίπεδο. Πρόκειται για μια πνευματική πρόκληση όπου πρέπει να προσέχετε τις κινήσεις σας και να εστιάζετε στο πώς ανταποκρίνεται το σώμα σας σε αυτές τις κινήσεις.

Σας υποχρεώνει επίσης να σκέφτεστε και να ενεργείτε γρήγορα, βελτιώνοντας τις ικανότητές σας στην επίλυση προβλημάτων. Αυτή η μορφή άσκησης, όπως και κάθε άλλη προπόνηση, απελευθερώνει ενδορφίνες που κρατούν το μυαλό σας σε εγρήγορση. Φεύγοντας από ένα μάθημα barre θα έχετε την αίσθηση ότι είστε ψυχικά ανεβασμένοι και ήρεμοι.

Ασκήσεις Barre για να κάνεις στο σπίτι:

SHARE