Γυναίκα με πετσέτα και βαράκια

Τρεις εύκολοι τρόποι για να χάσετε τα περιττά κιλά πριν το καλοκαίρι -Χωρίς έντονη προπόνηση και αυστηρή διατροφή

Κι όμως με τρεις εύκολες παρεμβάσεις στην καθημερινότητά σας μπορείτε να χάσετε ανεπιθύμητα κιλά.

Η Jenna Rizzo, προπονήτρια αδυνατίσματος γυναικών από τη Georgia, μέσω του προσωπικού της προφίλ στο TikTok μοιράστηκε έναν εύκολο τρόπο για να βοηθήσει όσες γυναίκες επιθυμούν να χάσουν περιττά κιλά.

Η ίδια έδωσε τρία tips τα οποία δεν βασίζονται σε έντονο ασκησιολόγιο ή αυστηρό πλάνο διατροφής όπως μπορεί κάποιος να φαντάζεται, αντίθετα βασίζονται στην θέληση που έχει κάποιος ώστε να αλλάξει το mindset του προκειμένου να φέρει την αλλαγή, ώστε να μπορέσει να χάσει τα περιττά κιλά.

Αρχικά η προπονήτρια εξηγεί ότι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να πάτε από το μηδέν στο εκατό εν μία νυκτί. Πολλοί ασκούμενοι λόγω της έντονης επιθυμίας τους να αποκτήσουν το σώμα που θέλουν οδηγούνται σε υπερβολές, απογοητεύονται καθώς δεν βλέπουν το αποτέλεσμα που περίμεναν και επομένως τα παρατάνε πιο εύκολα.

Τρεις εύκολοι τρόποι για να χάσετε περιττά κιλά -Δεν είναι η έντονη προπόνηση και η αυστηρή διατροφή

«Αυτά είναι τρία πράγματα που μπορείτε να ξεκινήσετε να κάνετε σήμερα και θα σας φέρουν αποτελέσματα χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε τα πάντα στη ζωή σας», λέει χαρακτηριστικά σε βίντεό της στο TikTok.

Δώστε μία ανταμοιβή στον εαυτό σας

«Δεν είναι ανάγκη από σήμερα να πας στο γυμναστήριο. Βάλε απλώς το σώμα σου σε κίνηση, έπειτα δημιούργησε μία πρόκληση, για παράδειγμα βάλε στόχο τα 30 λεπτά άσκησης κάθε μέρα, στο τέλος της ημέρας δώσε μία ανταμοιβή στον εαυτό σου», προτείνει η ίδια.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστούν στους ενήλικες κάθε εβδομάδα να συμμετέχουν σε 150 λεπτά άσκησης μέτριας έντασης, όπως γρήγορο περπάτημα και να προπονούνται δύο ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα σε δραστηριότητες που συμπεριλαμβάνουν όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες (πόδια, γοφούς, πλάτη, κοιλιά, στήθος, ώμους και χέρια).

 Φωτογραφία/Shutterstock

«Είναι αρκετά σαφές από πολλές μεγάλης κλίμακας, ότι 30 λεπτά μέτριας έντασης δραστηριότητας τις περισσότερες μέρες μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου και πολλών ασθενειών, όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή, διαβήτη τύπου 2 και πολλούς τύπους καρκίνου», δήλωσε το 2022 ο Ulf Ekelund, καθηγητής που ειδικεύεται στην επιδημιολογία της σωματικής δραστηριότητας στη Νορβηγική Σχολή Αθλητικών Επιστημών.

Μην αλλάξετε δραματικά και αμέσως την διατροφή σας

Η προπονήτρια συμβουλεύει να προσθέσετε φρούτα ή/και λαχανικά στα γεύματα σας αντί να αλλάξετε ξαφνικά και δραστικά τη διατροφή σας. Το American Heart Association συνιστά την κατανάλωση τεσσάρων μερίδων φρούτων και πέντε μερίδων λαχανικών κάθε μέρα.

 Φωτογραφία/Shutterstock

Ύπνος για τουλάχιστον 7 ώρες

«Ο ύπνος παίζει καθοριστικό ρόλο», εξηγεί η προπονήτρια. Θα πρέπει να κοιμάστε για τουλάχιστον 7 ώρες καθώς έτσι θα αυξήσετε τη φυσική ικανότητα του σώματός σας να καίει λίπος. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει διαταραχή ορμονών η οποία με τη σειρά της θα φέρει εναλλαγές στη διάθεση με αποτέλεσμα να ζητάτε ενέργεια από τροφές όπως αναψυκτικά, σοκολάτες κ.α.

Φωτογραφία/Shutterstock

Επομένως είναι σημαντικό να αντιληφθείτε ότι η αλλαγή στον τρόπο που προσεγγίζετε την σωστή διατροφή και την άσκηση, ξεκινώντας με αργό, σταθερό ρυθμό και συνέπεια, θα σας φέρει το αποτέλεσμα που θέλετε.