Γιαουρτογλυκό

Το γιαουρτογλυκό με τα μόλις 3 υλικά είναι η λύση για το πιο απλό επιδόρπιο

Αν ψάχνετε για ένα γρήγορο και δροσερό γλυκό χωρίς κόπο, αυτό το γιαουρτογλυκό με μόλις 3 υλικά είναι η ιδανική λύση.

Είναι το επιδόρπιο που μπορείτε να ετοιμάσετε και τελευταία στιγμή, που λέει ο λόγος, πριν από ένα τραπέζι και να ξετρελάνετε τους αγαπημένους σας.

Ελαφρύ, γευστικό και πανεύκολο στην παρασκευή, αποτελεί το τέλειο επιδόρπιο για κάθε στιγμή της ημέρας και μεταξύ άλλων είναι αρκετά θρεπτικό αφού περιέχει πρωτεΐνη. Πρόκειται για ένα γλυκό χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες και καθόλου ψήσιμο το οποίο ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά και ικανοποιεί μικρούς και μεγάλους και αποτελεί την απόδειξη του ότι η απλότητα κερδίζει. Με μόνο τρία υλικά και χωρίς φασαρία, φτιάχνεται ένα ελαφρύ, δροσιστικό επιδόρπιο που λιώνει στο στόμα ιδανικό για τα ακόμη ζεστά απογεύματα ή για ξαφνικές επισκέψεις, θα γίνει το απόλυτο γλυκό χωρίς τύψεις.

Γιαουρτογλυκό με 3 υλικά

Υλικά:

600γρ. Γιαούρτι Στραγγιστό

400γρ. Ζαχαρούχο γάλα

200γρ. Νερό

Για το dressing

Γλυκό του κουταλιού (της προτίμησης σας)

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε τα φακελάκια ζελατίνης με το κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε το μπολάκι σε μπεν μαρί (δοχείο πάνω από νερό που βράζει) και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη και να γίνει υγρή.

Ρίχνουμε τη ζελατίνη στο μπολ με το μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά με ραβδομπλέντερ ή σύρμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ διαστάσεων περίπου 28x12 εκ. και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει και να σταθεροποιηθεί καλά.

Πριν το σερβίρισμα, γαρνίρουμε με γλυκό του κουταλιού της επιλογής μας και κόβουμε σε φέτες.