Η διατροφολόγος Marika Mancino
Η διατροφολόγος Marika Mancino/Φωτογραφία: Facebook
MARIKA MANCINO

Ιταλίδα διατροφολόγος και οπαδός της μεσογειακής διατροφής προτείνει 4 απολαυστικά πρωινά


Η Ιταλίδα διατροφολόγος Marika Mancino ζει στην Αγγλία και είναι υπέρμαχος της μεσογειακής διατροφής.

Η μεσογειακή διατροφή είναι ένας υγιεινός τρόπος διατροφής εμπνευσμένος από τις διατροφικές συνήθειες των λαών της Μεσογείου. Δίνει έμφαση στην κατανάλωση δημητριακών, οσπρίων, ελαιόλαδου, φρούτων και λαχανικών. Στη μέτρια κατανάλωση του ψαριού και άσπρου κρέατος και την σπάνια κατανάλωση κόκκινου κρέατος.

Η μεσογειακή διατροφή περιέχει τροφές με χαμηλή περιεκτικότητα κορεσμένων λιπαρών και υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά με κύρια πηγή το ελαιόλαδο. Αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή τόσο για τη διαχείριση του βάρους μας όσο και για την υγεία μας. Έχει συνδεθεί με την μακροβιότητα και την βελτίωση της καρδιακής υγείας μέχρι τον μειωμένο κίνδυνο κατάθλιψης. Δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται σήμερα ένα από τα πιο υγιεινά διατροφικά μοντέλα παγκοσμίως.

Η διατροφολόγος Marika Mancino μίλησε στο Insider και αποκάλυψε ότι το πρωινό γεύμα, το οποίο είναι το πιο σημαντικό της ημέρας, θα πρέπει να περιλαμβάνει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπος και φυτικές ίνες. Η Ιταλίδα επίσης τονίζει την σημασία της κατανάλωσης νερού και της καθημερινής άσκησης στην υγεία μας, τα οποία λίγο πολύ είναι γνωστά σε όλους. Ας επικεντρωθούμε λοιπόν στα 4 πρωινά που προτείνει.

Ιταλίδα διατροφολόγος και οπαδός της μεσογειακής διατροφής προτείνει 4 απολαυστικά πρωινά

Η Ιταλίδα Marika Mancino μένει στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας από το 2011. Είναι διατροφολόγος και υπέρμαχος της μεσογειακής διατροφής. Η ίδια αποκάλυψε στο Insider ποια είναι τα 4 αγαπημένα της πρωινά γεύματα και μπορείς να τα δοκιμάσεις κι εσύ στην καθημερινότητά σου.

Μην ξεχνάμε ότι το πρωινό είναι το γεύμα της ημέρας που πρέπει να μας εφοδιάσει με την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσουμε δυναμικά την ημέρα μας. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν πρωινό είναι πιο δραστήριοι και τα καταφέρνουν καλύτερα στο σχολείο ή στην εργασία τους, από εκείνους που παραλείπουν να καταναλώσουν πρωινό.

Τα 4 πρωινά γεύματα που προτείνει είναι τα ακόλουθα:

  • Τοστ ολικής αλέσεως με φυστικοβούτυρο και μπανάνα
  • Kουάκερ με φρούτα (ή με φυστικοβύτυρο και μπανάνα)
  • Νιφάδες βρώμης με γάλα
  • Ψωμί με τυρί ρικότα ή αυγά
SHARE