Μαρμελάδα πορτοκάλι / Φωτογραφία: Unsplash

Μαρμελάδα πορτοκάλι σε 30 λεπτά -Η πιο εύκολη και αρωματική συνταγή

Με τα πρώτα πορτοκάλια του χειμώνα φτιάχνουμε την πιο αρωματική μαρμελάδα.

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας που κάνουν την εμφάνισή τους τα πορτοκάλια τα οποία βέβαια, όπως όλα τα εσπεριδοειδή, μας συντροφεύουν μέχρι να ξανακαλοκαιριάσει. Μπορεί το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε να τα κάνουμε να είναι χυμός όμως στην πραγματικότητα έχουμε πολλές και διαφορετικές επιλογές. Μια από αυτές, που ισχύει για όλα τα φρούτα βέβαια, είναι η μαρμελάδα.

Στην περίπτωση του πορτοκαλιού ειδικά η μαρμελάδα μπορεί να μη γίνεται τόσο ζουμερή αλλά περισσότερο πηχτή από αυτή της φράουλας ή του βερίκοκου έχει όμως ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που την κάνει μοναδική: μια ελαφρώς πικρή επίγευση. Επίσης, λόγω του ξύσματος, μοσχοβολάει και φυσικά τα αρώματά της απογειώνονται όταν προσθέτουμε μπαχαρικά.

Με την παρακάτω συνταγή θα την φτιάξετε εύκολα και γρήγορα γεμίζοντας αρώματα ολόκληρο το σπίτι.  

Μαρμελάδα πορτοκάλι / Φωτογραφία: Unsplash

Μαρμελάδα με μέλι και κανέλα

Υλικά για 1 βάζο

  • ξύσμα και σάρκα από 3 πορτοκάλια
  • 1 κούπα μέλι
  • ½ φλ. νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το λεμόνι) και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από δυνατή σε μέτρια) και ανακατεύουμε. Βράζουμε για 20 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει. Τσεκάρουμε αν έπηξε και αποσύρουμε ή συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμα (και τσεκάρουμε ξανά). Αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε το κανελόξυλο και ρίχνουμε το λεμόνι.  Μεταφέρουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βάζο και κλείνουμε ερμητικά.

Tip

Τα μπαχαρικά ταιριάζουν πολύ στη συγκεκριμένη περίπτωση. Μπορείτε να βάλετε επίσης γαρίφαλο και γλυκάνισο.