Συνταγή για μαρμελάδα σύκο με 3 υλικά -Απλή, νόστιμη και υγιεινή
Με σύκα, μέλι και γλυκάνισο φτιάχνουμε την πιο απολαυστική μαρμελάδα του Αυγούστου.
Ήρθε επιτέλους η εποχή των σύκων και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, εκτός από το να τα φάμε φρέσκα φυσικά, είναι να τα κάνουμε μαρμελάδα. Έτσι θα διατηρήσουμε τη γλύκα και τη νοστιμιά τους σε βαζάκια για περισσότερο καιρό απολαμβάνοντάς την στο πρωινό μας και όχι μόνο.
Η συνταγή που σας προτείνουμε έχει τρία βασικά πλεονεκτήματα. Πρώτον γίνεται γρήγορα, δεύτερον χρειάζεται ελάχιστα υλικά και τρίτον δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη με αποτέλεσμα να είναι πιο υγιεινή και λιγότερο θερμιδογόνα. Έτσι κι αλλιώς τα σύκα είναι από μόνα τους ιδιαίτερα γλυκά και μελωμένα λίγο βράσιμο με μέλι τους αρκεί για να γίνουν η τέλεια μαρμελάδα.
Μαρμελάδα σύκο με μέλι και γλυκάνισο
Υλικά
- 1 κιλό ώριμα σύκα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 200 γρ. μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο
- ¼ κ.γ. σπόροι γλυκάνισου, σκόνη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε ελαφρά και μόλις κοχλάσει χαμηλώνουμε τη φωτιά (από μέτρια σε χαμηλή) και βράζουμε για 25 λεπτά. Αποσύρουμε και αποθηκεύσουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Tips
-Τα σύκα ταιριάζουν πολύ με διάφορα μπαχαρικά οπότε αντί για γλυκάνισο μπορείτε να βάλετε κανέλα ή γαρύφαλλο, έτσι θα πηγαίνει τέλεια με το γιαούρτι και θα μπαίνει σε τάρτες και κέικ.
-Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε τη μαρμελάδα και λίγο καυτερή προσθέτοντας μαύρο πιπέρι ή λίγο τσίλι. Με αυτόν τον τρόπο θα ταιριάζει περισσότερο με τυριά, αλλαντικά, ξηρούς καρπούς, παξιμάδια κλπ.