Ark

Φανταστικές προτάσεις για τις πρώτες εξόδους του Σεπτεμβρίου, σε παλιά και νέα στέκια

Ο Σεπτέμβριος έχει διπλή όψη: από τη μία, μια γλυκιά μελαγχολία λόγω του τέλους του καλοκαιριού, και από την άλλη, μια ανανεωμένη διάθεση για τη νέα σεζόν που ξεκινά.

Η εναλλαγή των εικόνων -από τη θέα στην παραλία και τους ήχους της θάλασσας, στην απέναντι πολυκατοικία και τους θορύβους της πόλης- αναμφισβήτητα δεν είναι εύκολη. Ωστόσο, η επιστροφή στην καθημερινότητα έχει τη δική της χάρη.
Η πόλη αρχίζει σιγά σιγά να ξαναζωντανεύει: καφέ, μπαρ και εστιατόρια ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους. Οι βόλτες επιβάλλονται, κάνοντας την επανεκκίνηση πιο ομαλή και γλυκιά. Νέες αφίξεις κάνουν δυναμικά την εμφάνισή τους, ενώ αγαπημένα στέκια παραμένουν σταθερές αξίες.

Σας προτείνουμε μερικά μέρη για την πρώτη φθινοπωρινή σας έξοδο:

Προτάσεις για τις πρώτες εξόδους του Σεπτεμβρίου

Για να κρατήσετε λίγο ακόμα την αίσθηση του καλοκαιριού, ξεκινήστε τη μέρα σας με το σπιτικό πρωινό του Ark (Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας). Το ελληνικό πρωινό περιλαμβάνει ποικιλία από καλούδια: ψωμί από ξυλόφουρνο, που μπορείτε να αλείψετε με φρέσκο βούτυρο Κερκύρας, μέλι Θάσου και μαρμελάδες. Η χορτόπιτα ψήνεται στο σάτσι, ενώ μπορείτε επίσης να διαλέξετε ομελέτα.

Για brunch, καθίστε στα τραπέζια του Naif (Ευρυδάμαντος 15) και απολαύστε τον καφέ σας μαζί με αυγά φούρνου με κατσικίσιο τυρί, σάλτσα ντομάτας και παστράμι γαλοπούλας. Για γλυκό, δοκιμάστε τις αυγόφετες μέσα σε βελούδινη σάλτσα βανίλιας με φρούτα του δάσους.

Για μεσημεριανό… τσιμπι-τσιμπι και τσιπουράκι, οι επιλογές είναι αρκετές. Στην Ευλαλία (Φρύνωνος 10), το μενού είναι μικρό και τα πιάτα μπαίνουν στη μέση: μοσχοβολιστά κεφτεδάκια με γιαούρτι, χοιρινά μπριζολάκια, κοτόπουλο με σάλτσα φέτας, και μία τυροκαυτερή που είναι σκέτο όνειρο.

Για μεζέδες, μπορείτε να κατευθυνθείτε και στην Κυψέλη, στον νεοαφιχθέντα Άτλα (Φιλοτίμου 11 & Αίγλης 57). Το συκώτι είναι σκέτο λουκούμι, ενώ οι πατάτες κόβονται σε ροδέλες, σπάνια τις συναντάμε έτσι! Μην παραλείψετε το πιάτο με το ξυδάτο ψαράκι και την αρμύρα πάνω σε ψωμάκι, ιδανικός μεζές για το τσιπουράκι.

Μία ακόμη πολυσυζητημένη άφιξη είναι το Mirlo (Ελασιδών 5, Γκάζι). Τα κεμπάπ γιαουρτλού φτιάχνονται από πρόβειο μπούτι και σερβίρονται πάνω σε γιαούρτι με κεφίρ και σάλτσα ντομάτας Mirlo, όλα τοποθετημένα πάνω σε πίτα. Το κοτόπουλο στο μαγκάλι συνοδεύεται από λιβανέζικη σαλάτα φατούς, τσερμούλα με βάση τον μαϊντανό και σος ταχινιού. Τα κρέατα είναι άκρως ζουμερά και αρωματικά.

Για την ώρα του ποτού, κατευθυνθείτε προς τα Ιλίσια και το Quinn’s (Μαιάνδρου 7). Αντί να καθίσετε σε κάποιο τραπέζι, προτιμήστε την μπάρα, ώστε να χαζεύετε τον πίνακα –κόπια– «Κήπος των Επίγειων Απολαύσεων» του Ιερώνυμου Μπος. Παραγγείλετε ένα dry martini και ξεκινήστε τη βραδιά σας.