Κις με λαχανικά / Φωτογραφία: Unsplash

Συνταγή: Αλμυρή τάρτα με λαχανικά, έτοιμη σε 30΄

Μια πεντανόστιμη αλμυρή τάρτα που γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Οι Έλληνες είναι περισσότερο φαν της πίτας παρά της τάρτας, ειδικά όταν πρόκειται για αλμυρές εκδοχές. Ωστόσο, οι τάρτες είναι το ίδιο νόστιμες και ευέλικτες στον συνδυασμό των υλικών. Το κυριότερο βέβαια είναι ότι είναι πολύ πιο εύκολες στην παρασκευή τους με αποτέλεσμα να γίνονται γρήγορα και με λιγότερο κόπο. Σε κάθε περίπτωση, αποτελούν ένα χορταστικότατο γεύμα που με τα σωστά συστατικά μπορεί να γίνει θρεπτικό και υγιεινό παράλληλα. Όπως η συνταγή που σας δίνουμε παρακάτω που συνδυάζει τυριά πλούσια σε πρωτεΐνες και λαχανικά γεμάτα βιταμίνες και μέταλλα.    

Κις με λαχανικά / Φωτογραφία: Unsplash

Κις λορέν με λαχανικά

Υλικά για 8 μερίδες  

Για τη βάση

  • 1 φύλλο έτοιμο φύλλο για τάρτα

Για τη γέμιση

  • 1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. καπνιστή γαλοπούλα (αλλαντικό), ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. cottage cheese
  • 1 φλ. ανθότυρο
  • 1 φλ. light κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη
  • 1 φλ. μανιτάρια, χοντροκομμένα
  • 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τη γαλοπούλα και το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα τυριά, την κρέμα και τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια στρογγυλή ταρτιέρα (διάμετρος 24-26 εκ.) και απλώνουμε μέσα ομοιόμορφα το μείγμα των υλικών που φτιάξαμε στο τηγάνι. Από πάνω σκορπίζουμε την πιπεριά και τα μανιτάρια. Στο κέντρο βάζουμε τις ροδέλες της ντομάτας. Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει λίγο, κόβουμε και σερβίρουμε.