Συνταγή: Η πιο λαχταριστή σαλάτα του φθινοπώρου με παντζάρια, αβοκάντο και ρόδι
Μια πολύχρωμη, απολαυστική σαλάτα που γίνεται εύκολα και είναι φουλ στις βιταμίνες.
Έχουμε πει πολλές φορές ότι οι σαλάτες μετατρέπονται εύκολα και γρήγορα σε χορταστικά γεύματα. Επίσης ο συνδυασμός λαχανικών της κάθε εποχής, μαζί με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς και ζωικές πρωτεΐνες είναι ιδανικός όχι μόνο για να ικανοποιήσουμε την πείνα μας με τον πιο νόστιμο τρόπο αλλά και για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας όσο καλύτερα γίνεται.
Μια τέτοια συνταγή είναι και αυτή που σας δίνουμε παρακάτω. Στη συγκεκριμένη σαλάτα η βιταμίνη C και το φυλλικό οξύ των πρασινάδων συνδυάζεται με τις φυτικές ίνες των παντζαριών, τα καλά λιπαρά του αβοκάντο και τα αντιοξειδωτικά του ροδιού σε ένα γεύμα γεμάτο πρωτεΐνες και ασβέστιο (φέτα, καρύδια, σουσάμι).
Φθινοπωρινή σαλάτα με παντζάρια, αβοκάντο και ρόδι
Υλικά για 2 μερίδες
- 2 χούφτες ανάμεικτη πράσινη σαλάτα (μαρούλι, σπανάκι, ρόκα κλπ.)
- 2 μεγάλα παντζάρια, βρασμένα, καθαρισμένα και λεπτοκομμένα
- ½ αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
- 1 αγγουράκι σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
- 1 φλ. ρόδι
- ½ φλ. φέτα, τριμμένη
- 1 κ.σ. καρυδόψιχα, τριμμένη
- ½ κ.γ. σουσάμι
- 2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μηλόξιδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.
Tip
Για πιο πλούσιο ντρέσινγκ μπορείτε να ανακατέψετε το λαδόξιδο και με 2 κ.σ. γιαούρτι ή 1 κ.σ. μαγιονέζα.