Χοιρινό φιλέτο στο τηγάνι / Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή: Λαχταριστό χοιρινό φιλέτο, πανεύκολο στο τηγάνι -Ζουμερό, έτοιμο σε 15 λεπτά

Με σκόρδο και θυμάρι φτιάχνουμε σε ελάχιστο χρόνο το πιο νόστιμο πιάτο με χοιρινό.

Το χοιρινό είναι ένα νόστιμο και μαλακό κρέας που πρωταγωνιστεί σε άπειρες συνταγές. Οι μπριζόλες είναι ίσως το πρώτο κομμάτι που μας έρχεται στο μυαλό λόγω της γεύσης αλλά και της ευκολίας του. Υπάρχει όμως και μια ακόμα εναλλακτική που είναι ακόμα πιο απλή και γρήγορη, τα φιλέτα. Λαχταριστά, τρυφερά, χωρίς κόκαλα και λίπος μαγειρεύονται ακόμα πιο γρήγορα και μας χορταίνουν χωρίς να μας επιβαρύνουν. Απολαύστε τα εύκολα και σε ελάχιστα λεπτά με την απλή συνταγή που σας δίνουμε παρακάτω:

Χοιρινό φιλέτο στο τηγάνι / Φωτογραφία: Shutterstock

Χοιρινό φιλέτο με σκόρδο και θυμάρι

Υλικά για 4 μερίδες

  • 600 γρ. χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι), κομμένο σε 4 μέτριες φέτες
  • 2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι (φυλλαράκια) ή ½ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι, τριμμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε καλά τα φιλέτα και τρίβουμε λίγο και από τις δύο μεριές. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα σκόρδα και σοτάρουμε για μισό λεπτό. Δυναμώνουμε τη φωτιά (από μέτρια σε δυνατή) και ψήνουμε τα φιλέτα για 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθούν μέσα αλλά να παραμείνουμε ζουμερά. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και σερβίρουμε.

Tip
Η πιο υγιεινή συνοδεία για το συγκεκριμένο φαγητό είναι σίγουρα μια πλούσια πράσινη σαλάτα. Ωστόσο, αναμφισβήτητα του πάνε πολύ οι τηγανητές πατάτες (και φυσικά οι φουρνιστές). Συνδυάστε και τα δύο, σε ανάλογες ποσότητες, για να έχετε ένα πλήρες, ισορροπημένο γεύμα που συνδυάζει θρέψη και απόλαυση.