Η πιο εύκολη συνταγή μαρινάδας -Τρυφερό κοτόπουλο με μόνο 3 υλικά
Με γιαούρτι, λεμόνι και ελαιόλαδο μαρινάρουμε εύκολα και γρήγορα το κοτόπουλο πριν μπει στη σχάρα ή στον φούρνο.
Το κοτόπουλο είναι το νούμερο ένα πουλερικό στις προτιμήσεις μικρών και μεγάλων. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που θέλουμε να τρώμε ελαφριά και να μην ξοδεύουμε πολύ χρόνο στο μαγείρεμα είναι ιδανική επιλογή. Ένα απλό ψήσιμο, λίγων λεπτών, στη σχάρα ή στο φούρνο δεν αρκεί όμως για να το απολαύσουμε στο έπακρο. Επειδή τις περισσότερες φορές βγαίνει στεγνό και άνοστο ειδικά όταν είναι φιλέτο και συγκεκριμένα στήθοςθέλει λίγη παραπάνω περιποίηση.
Γι αυτό πριν ανάψουμε φωτιές καλό είναι να κάνουμε την κατάλληλη προετοιμασία ώστε να του δώσουμε έξτρα γεύση και να το κρατήσουμε ζουμερό. Η λύση σε αυτή την περίπτωση είναι φυσικά μια ωραία μαρινάδα η οποία, κατά κανόνα, μπορεί να θέλει τον χρόνο της για να «δράσει» αλλά είναι σχεδόν πάντα πάναπλη στην παρασκευή της. Ιδού λοιπόν μια πανεύκολη συνταγή με μόνο 3 υλικά που θα μαλακώσει και θα νοστιμίσει ακόμα και τα πιο «αδιάφορα» κομμάτια του κοτόπουλου όπως είναι το στήθος.

Μαρινάδα κοτόπουλου με γιαούρτι
Υλικά για 4 μερίδες
- 1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλου, φιλεταρισμένο και κομμένο στη μέση
- 1 κεσεδάκι πρόβειο γιαούρτι
- Χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι
- 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα. Βυθίζουμε μέσα τα φιλέτα και τα αναποδογυρίζουμε ώστε να πάει παντού η μαρινάδα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη ή καπάκι και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και βάζουμε εκεί τα φιλέτα αφού τα στραγγίξουμε από τη μαρινάδα (χωρίς να τα σκουπίσουμε). Ψήνουμε για 20 λεπτά και σερβίρουμε ζεστά.
Tips
-Όσο πιο πολύ μείνει στη μαρινάδα το κοτόπουλο τόσο πιο πολύ θα μαλακώσει και θα νοστιμίσει. Το καλύτερο είναι να το βάλετε αποβραδίς ώστε να μαριναριστεί για 8-10 ώρες.
-Εναλλακτικά, ψήστε τα φιλέτα στο γκριλ του φούρνου ή στη σχάρα (κάρβουνα-μπάρμπεκιου) σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και μέσα να ψηθούν καλά, χωρίς να στεγνώσουν. Το ίδιο ισχύει και για το air fryer.
-Για πιο εξωτικό άρωμα και πικάντικη γεύση μπορείτε να προσθέσετε στη μαρινάδα λίγο φρέσκο τζίντζερ τριμμένο. Επίσης ταιριάζει πολύ και το σκόρδο στη συγκεκριμένη συνταγή, 1-2 σκελίδες λιωμένες στο μούλτι αρκούν για να απογειώσουν το σύνολο.