T-bone steaks/Φωτογραφία Unsplash

Λαχταριστές T-bone μπριζόλες, πανεύκολα στον φούρνο -Ζουμερές, χωρίς κάρβουνα

Μοσχαρίσιες μπριζόλες, ζουμερές και λαχταριστές, χωρίς κάρβουνα, ψησταριές και λοιπούς εξοπλισμούς.

Αν δεν έχουμε ψησταριά και κάρβουνα δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ψήσουμε σωστά τα αγαπημένα μας T-bone. Η μοσχαρίσια μπριζόλα άλλωστε, ως η βασίλισσα της κρεατοφαγίας, γίνεται εξίσου υπέροχη και στον φούρνο του σπιτιού μας και μάλιστα σε μόνο 20 λεπτά. Ακολουθήστε τη συνταγή που σας δίνουμε και θα την απολαύσετε στο έπακρο, μαζί με τις απαραίτητες γαρνιτούρες φυσικά.

Μοσχαρίσια μπριζόλα T-bone / Φωτογραφία: Shutterstock

Μοσχαρίσιες μπριζόλες T-bone στον φούρνο

Υλικά για 4 μερίδες

  • 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες T-bone
  • 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ (σε δυνατή φωτιά). Αλείφουμε τις μπριζόλες με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε καλά και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Βάζουμε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 10 λεπτά. Γυρίζουμε τις μπριζόλες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε 5 λεπτά να σταθούν και σερβίρουμε.

Tips
-Το ψήσιμο που σας προτείνουμε είναι μέτριο προς καλό (medium-well). Αν θέλετε πιο πολύ ψημένες τις μπριζόλες σας αφήστε τις 1-2 λεπτά παραπάνω από την κάθε πλευρά.
-Γαρνίρετε τις μπριζόλες με ψητά λαχανικά και μουστάρδα Dijon, τους πάνε τέλεια.