Γυναίκα κάθεται στο πάτωμα μετά την γυμναστική της
Οι λόγοι για την εντάξετε στο πρόγραμμά σας/Φωτογραφία: Shutterstock
ΩΡΑ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Αυτός ο τύπος άσκησης γυμνάζει το 86% των μυών του ανθρώπινου σώματος -Ενδυναμώνει όλο το σώμα


Οταν αποφασίσετε να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση δεν χρειάζεται να σκεφτείτε μόνο το περπάτημα και το τρέξιμο. Υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι αερόβιας άσκησης. 

Τα τελευταία χρόνια τα κωπηλατικά μηχανήματα αυξάνονται και πληθύνονται στα γυμναστήρια. Και υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για αυτό. Η αερόβια άσκηση που προσφέρει η κωπηλατική είναι υψηλού επιπέδου και ενδυναμώνει πολλούς μυς, δίνοντας προτεραιότητα στους μυς των ποδιών, της πλάτης και των χεριών. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι όταν κωπηλατούμε, χρησιμοποιούμε περισσότερο από το 86% των μυών μας.

Η κωπηλατική κίνηση χωρίζεται σε δύο φάσεις: το τράβηγμα και την επαναφορά. Αυτό από μόνο του ενδυναμώνει όλο το σώμα και γυμνάζει αποτελεσματικά το καρδιαγγειακό. Υπάρχει όμως και καλύτερο γιατί βάζει φωτιά στις θερμίδες και στο λίπος. Μπορείτε να κάψετε περίπου 800 θερμίδες σε μία ώρα και θα εκπλαγείτε με το πόσο λίπος μπορείτε να κάψετε.

Συνδυασμός αεροβικής άσκησης και τόνωσης του μυϊκού συστήματος

Η κωπηλατική είναι ίσως το μοναδικό μηχάνημα που κάνει και τα δύο: σας γυμνάζει αερόβια, ώστε να αυξάνετε τους καρδιακούς παλμούς και να καίτε λίπος, αλλά τονώνει και διάφορες μυϊκές ομάδες, ώστε να αυξήσετε την αντοχή και τη δύναμή σας. Έτσι, αρκεί από μόνη της χωρίς άλλες ασκήσεις και όργανα, για να ολοκληρώσετε ένα πλήρες πρόγραμμα γυμναστικής. Επίσης με την κωπηλασία μπορείτε να βοηθήσετε τη στάση του σώματος και να γυμνάσετε τους κοιλιακούς σας.

Λόγοι να κάνετε κωπηλασία εσωτερικού χώρου
Shutterstock

Οι γυμναστές λένε ότι πρόκειται για την πιο αποτελεσματική total body άσκηση που υπάρχει. Το κωπηλατικό μηχάνημα έχει τη δυνατότητα να γυμνάζει 9 διαφορετικά γκρουπ μυών, αγγίζοντας σχεδόν το 86% του ανθρώπινου σώματος.

Η κωπηλατική είναι ένας τρόπος άσκησης, όπου η συμμετοχή όλων των μυϊκών ομάδων συντελεί στην ενεργοποίηση όλου του σώματος, χωρίς να καταπονεί και να πιέζει ιδιαίτερα τις αρθρώσεις. Γενικά, η κωπηλατική είναι ένα όργανο που δεν είναι καθόλου επιβαρυντικό για τον οργανισμό, παρόλο που προσφέρει έντονη γυμναστική. Αποτελεί τον πρωταθλητή στην καύση θερμίδων.

Η κωπηλατική είναι το ιδανικό όργανο γυμναστικής για το σπίτι, αφού έχει μικρό μέγεθος. Αν έχετε βαρεθεί τον διάδρομο και το ποδήλατο, τότε είναι ευκαιρία να αγοράσετε ένα κωπηλατικό μηχάνημα εσωτερικού χώρου. Με τη ρύθμιση της αναδίπλωσης, την οποία διαθέτουν οι περισσότερες κωπηλατικές, αποθηκεύεται εύκολα, για να τη χρησιμοποιήσετε την επόμενη φορά που θα θελήσετε να γυμναστείτε στο σαλόνι σας.

Λόγοι να κάνετε κωπηλασία εσωτερικού χώρου
Shutterstock
SHARE