Διατροφολόγος αποκαλύπτει τι τρώει στις διακοπές της για να παραμένει σε φόρμα

Διατροφολόγος αποκαλύπτει τι τρώει στις διακοπές της για να παραμένει σε φόρμα

Οι διακοπές αποτελούν μια ευκαιρία για να απολαύσουμε το φαγητό χωρίς ενοχές. Μια διατροφολόγος προτείνει πώς να συνδυάσουμε απόλαυση και ισορροπημένη διατροφή για να παραμείνουμε σε φόρμα.

Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του ταξίδια με οικογένεια και φίλους, μπάρμπεκιου, εξόδους σε εστιατόρια και γευστικές απολαύσεις. Είναι η περίοδος που επιθυμούμε να χαλαρώσουμε και να μην μετράμε κάθε θερμίδα.

Κι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Η διατροφολόγος Λεόνι Φρογκέρ δίνει πολύτιμες συμβουλές για να απολαμβάνουμε χωρίς να αισθανόμαστε ενοχές.

Η ίδια τονίζει στο γαλλικό Journal des Femmes ότι «οι διακοπές είναι η κατάλληλη στιγμή για να χαλαρώσουμε όχι μόνο από τη δουλειά αλλά και από την αυστηρή τήρηση της δίαιτας. Δεν υπάρχει τίποτα απαγορευμένο».

Ποια διατροφή ακολουθεί μια διατροφολόγος στις διακοπές της

Συχνά, επιλέγει να φάει αυτό που της αρέσει περισσότερο, όπως παγωτό για επιδόρπιο, μπάρμπεκιου στο μεσημεριανό ή γλυκά πιο βαριά από ό,τι συνήθως.

Η διατροφολόγος προτείνει να τρώμε πιο ελεύθερα στις διακοπές/ Φωτογραφία: Unsplash

Σύμφωνα με την ίδια, η ισορροπία δεν κρίνεται σε μία ημέρα αλλά στο σύνολο των εβδομάδων. «Λίγες μέρες με πιο ελεύθερα γεύματα δεν αλλάζουν τη συνολική εικόνα», εξηγεί.

Για να κρατήσει την ισορροπία, μετά από ένα πιο πλούσιο γεύμα προτιμά την επόμενη μέρα πιάτα πλούσια σε λαχανικά. «Αυτή είναι μια συνήθεια χρόνων για μένα. Αν μια μέρα δεν φάω λαχανικά, δεν είναι το τέλος του κόσμου».

Η βασική της συμβουλή είναι να ακούμε το σώμα μας και τα συναισθήματά μας. Αν μετά από ένα μεγάλο γεύμα δεν πεινάμε, δεν υπάρχει λόγος να πιεζόμαστε να φάμε.

Οι διακοπές σημαίνουν και συχνές επισκέψεις σε εστιατόρια, όπου η ίδια προτείνει να επιτρέπουμε στον εαυτό μας τις απολαύσεις, αλλά αν το φαγητό έξω γίνεται καθημερινότητα, καλό είναι να ζητάμε και πιάτο με λαχανικά. Δεν είναι πάντα εμφανές στο μενού, αλλά σχεδόν όλα τα εστιατόρια μπορούν να το προσφέρουν. Η εναλλαγή γευμάτων με λαχανικά και πιο «εορταστικά» πιάτα που απολαμβάνουμε, αποτελεί μια καλή ισορροπία.

Όσον αφορά την αποτοξίνωση μετά τις διακοπές, η διατροφολόγος ξεκαθαρίζει πως «το σώμα ξέρει να αποτοξινώνεται μόνο του». Το συκώτι και τα νεφρά είναι φτιαγμένα γι’ αυτό. Η ίδια συμβουλεύει απλώς να επιστρέψουμε σε καλές διατροφικές συνήθειες με πιάτα πλούσια σε λαχανικά, άμυλα και πρωτεΐνες. Αν, όμως, έχει γίνει υπερβολή στο αλκοόλ, καλό είναι να κάνουμε ένα διάλειμμα.