Εύκολη συνταγή για τυροκροκέτες -Τραγανές και νόστιμες
Το πιο αγαπημένο ορεκτικό μικρών και μεγάλων, οι τυροκροκέτες, στην πιο απλή και γευστική εκδοχή του.
Οι κροκέτες είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε τους μεζέδες μιας ταβέρνας ή έναν σπιτικό μπουφέ. Ειδικά αυτές που είναι φτιαγμένες από τυριά δε λείπουν από καμία περίσταση, γιορτινή ή μη. Αφράτες, τραγανές και πεντανόστιμες είναι η σίγουρη επιλογή αφού φτιάχνονται εύκολα και αρέσουν σε όλους. Γι αυτό κι εμείς σας προτείνουμε να τις φτιάξετε με τα αγαπημένα σας τυριά και μπίρα για να γίνουν ακόμα πιο φουσκωτές και αέρινες. Λίγη προσοχή στο πανάρισμα και στο τηγάνισμα χρειάζεται μόνο και θα έχετε ένα βουνό ζεστές, λαχταριστές μπαλίτσες που θα ξετρελάνουν τους καλεσμένους σας.
Τυροκροκέτες
Υλικά για 30 κροκέτες
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ φλ. μπίρα ξανθιά
- ½ φλ. φρέσκο γάλα πλήρες
- 1 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση Dijon)
- 150 γρ. τσένταρ ή γκούντα, τριμμένο
- 150 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα, τριμμένο
- 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- σπορέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μισό αλεύρι, τη μπίρα, το γάλα, τη μουστάρδα και τα τυριά. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να ομογενοποιηθούν σε ένα σχετικά σφιχτό μείγμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Σε τρία ξεχωριστά ταψάκια βάζουμε τα αυγά, το υπόλοιπο αλεύρι και τη φρυγανιά. Με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα τις πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα και τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά. Τις απλώνουμε σε ένα ταψί, τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε ξανά στο ψυγείο για μισή ώρα. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τις κροκέτες σε δόσεις για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Με τρυπητή κουτάλα τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να απορροφηθούν τα περιττά λάδια και τις σερβίρουμε ζεστές με έξτρα τυρί από πάνω.