Η πιο απλή συνταγή για σοκολατένιο cheesecake -Λαχταριστό με μόνο 5 υλικά
Μια σοκολατένια εκδοχή του αγαπημένου μας cheesecake που το κάνει ακόμα πιο απολαυστικό.
Το cheesecake είναι τόσο διάσημο και αγαπητό γλυκό που μοιραία έχει παραλλαχθεί ατελείωτες φορές. Η καταγωγή του είναι αμερικάνικη όμως από τη μια άκρη του πλανήτη ως την άλλη φτιάχνεται με άπειρους διαφορετικούς τρόπους. Η κλασική του εκδοχή είναι λευκή και τυρένια με αποτέλεσμα να την αγαπούν κυρίως όσοι δεν τρελαίνονται για σοκολατένια επιδόρπια. Ποιος είπε όμως ότι το τυρί δεν πάει με τη σοκολάτα;
Τα σοκολατένια cheesecake είναι μια κατηγορία από μόνα τους και φυσικά έχουν τους δικούς τους ξεχωριστούν οπαδούς. Ειδικά αν είναι φτιαγμένα με πραλίνα φουντουκιού όπως αυτό που σας προτείνουμε παρακάτω γίνονται ανάρπαστα. Φτιάξτε το σε χρόνο μηδέν με ελάχιστα υλικά και απολαύστε το όπως του αξίζει δηλαδή μετά από ένα εξίσου ωραίο γεύμα με μια κούπα ζεστό καφέ.
Σοκολατένιο cheesecake με 5 υλικά
Υλικά για 6 μερίδες
- 150 γρ. σοκολατένια μπισκότα βρώμης
- 3 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
- 3 κ.σ. σοκολατένια πραλίνα φουντουκιού
- κακάο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- κόκκινα φρούτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα (διάμετρος: 20-22 εκ.) με αποσπώμενη βάση. Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά ώστε να σφίξει λίγο. Ρίχνουμε στο μούλτι το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και την πραλίνα και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια βελούδινη κρέμα. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει καλά και να σταθεροποιηθεί τελείως. Ξεφορμάρουμε, κόβουμε και σερβίρουμε κρύο πασπαλίζοντας με κακάο και γαρνίροντας με λίγα φρούτα.
Tip
Εναλλακτικά μπορείτε να γαρνίρετε το γλυκό με χοντροκομμένα φουντούκια και τριμμένη κουβερτούρα.