Light γιαουρτογλυκό με ζελέ και σοκολάτα / Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή για light γιαουρτογλυκό -Πανεύκολο και λαχταριστό, με μόλις 3 υλικά

Ένα σοκολατένιο γιαουρτογλυκό είναι πάντα ευπρόσδεκτο, ειδικά αν γίνεται σε ελάχιστο χρόνο και χωρίς καθόλου κόπο.

Όλοι αγαπούν τα γιαουρτογλυκά, και εκείνοι που τα φτιάχνουν και εκείνοι που τα απολαμβάνουν. Αφενός γιατί είναι πανεύκολα και μπορούμε να βάλουμε μέσα κυριολεκτικά ό,τι θέλουμε κάνοντας τα πεντανόστιμα με λίγα απλά υλικά που πάντα έχουμε στο σπίτι και αφετέρου γιατί όσο και να τα «φορτώσουμε» θα είναι σίγουρα πιο light από οποιοδήποτε άλλο γλυκό, σπιτικό ή εμπορίου.   

Χωρίς ψησίματα και φασαρίες λοιπόν φτιάχνουμε μια ακόμα δροσιστική εκδοχή γιαουρτογλυκού με φρουτένιο ζελέ και κουβερτούρα. Απολαυστικό και υγιεινό ταυτόχρονα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους καθώς είναι ιδανικό για κάθε περίσταση.  

Light γιαουρτογλυκό με ζελέ και σοκολάτα / Φωτογραφία: Shutterstock

Light γιαουρτοζελέ με σοκολάτα

Υλικά

  • 1 φακελάκι σκόνη για ζελέ φράουλα ή μπανάνα (100 γρ.)
  • 1 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 γρ. μαύρη κουβερτούρα, λιωμένη σε μπεν μαρί + λίγη τριμμένη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Βράζουμε ένα ποτήρι νερό και το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε τη σκόνη και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και προσθέτουμε το γιαούρτι και την κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σε ποτήρια και το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 - 6 ώρες μέχρι να πήξει καλά. Σερβίρουμε με λίγη τριμμένη κουβερτούρα από πάνω.

Tip
Η φράουλα και η μπανάνα ταιριάζουν γάντι με τη μαύρη σοκολάτα γι αυτό και τις επιλέγουμε στη συγκεκριμένη συνταγή. Μπορείτε όμως να φτιάξετε αυτό το γιαουρτοζελέ και με λευκή κουβερτούρα συνδυάζοντάς την με ροδάκινο, λεμόνι, ακόμα και ανανά.