Σοκολατένιος κορμός / Φωτογραφία: Shutterstock

Αυτή είναι η συνταγή για τον πιο αρωματικό κορμό χωρίς ζάχαρη και βούτυρο

Αυτός ο σοκολατένιος κορμός έχει όλη τη γνωστή και αγαπημένη γεύση της κλασικής εκδοχής του αλλά, ευτυχώς, του λείπουν αρκετές από τις θερμίδες της.

Ο σοκολατένιος κορμός είναι ένα γλυκό θαύμα. Βούτυρο, ζάχαρη, κακάο, κουβερτούρα, μπισκότα, γάλα, καρύδια. Κάθε εκδοχή έχει όλα εκείνα τα νόστιμα και λαχταριστά συστατικά που χρειάζεται για να μην μπορεί κανείς να της αντισταθεί. Ταυτόχρονα βέβαια έχει και όλες εκείνες τις θερμίδες, και κυρίως τα λιπαρά, στα οποία πρέπει να αντιστεκόμαστε όσο μπορούμε, ακόμα κι αν είναι δύσκολο.

Ευτυχώς υπάρχει και μια ευκολότερη οδός που κάνει την πίστα της αντίστασης σαφώς πιο προσβάσιμη. Μια συνταγή για κορμό που γευστικά δεν του λείπει απολύτως τίποτα αλλά είναι light.

Σοκολατένιος κορμός / Φωτογραφία: Shutterstock

Σοκολατένιος κορμός χωρίς ζάχαρη και βούτυρο

Υλικά

  • 500 γρ. πτι μπερ με βρώμη και μέλι, χοντροσπασμένα
  • 1 κούπα φρέσκο γάλα ελαφρύ
  • 250 γρ. κουβερτούρα, χοντροκομμένη
  • 1 σφηνάκι λικέρ κανέλα
  • Κακάο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και λίγο πριν πάρει βράση το αποσύρουμε. Ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να λιώσει εντελώς. Μόλις κρυώσει ρίχνουμε τα μπισκότα και το λικέρ και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενο μπαστούνι και τυλίγουμε σε λαδόκολλα ή μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Κόβουμε φέτες και σερβίρουμε.

Tip
Για επιπλέον μπαχαρένιο άρωμα μπορούμε να ρίξουμε στη λιωμένη κουβερτούρα μια πρέζα κανέλα, γαρίφαλο ή ακόμα και σκόνη τζίντζερ ή τσίλι.