Μαρμελάδα μήλο / Φωτογραφία: Pixabay

Μαρμελάδα μήλου χωρίς ζάχαρη: Η πιο γρήγορη και υγιεινή συνταγή

Η πιο απολαυστική μαρμελάδα του φθινοπώρου γίνεται το ίδιο νόστιμη και χωρίς να της βάλουμε ζάχαρη.

Οι μαρμελάδες είναι μια λιχουδιά που επιτρέπουμε στον εαυτό μας πολύ συχνά, ακόμα και σε καθημερινή βάση. Απαραίτητο στοιχείο για το πρωινό μας, πάνω σε μια φέτα ψωμί, για το απογευματινό σνακ ή το βραδινό ελαφρύ γεύμα με γιαούρτι. Άλλωστε πρόκειται για ένα γλυκό το οποίο ικανοποιεί τις λιγούρες μας αλλά παράλληλα μας προσφέρει και τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων. Το μόνο ίσως «αρνητικό» τους είναι ότι κατά κανόνα περιέχουν μπόλικη ζάχαρη η οποία μας επιβαρύνει με θερμίδες.

Ευτυχώς, αυτό το στοιχείο μπορούμε να το αποφύγουμε φτιάχνοντας εναλλακτικές εκδοχές μαρμελάδων που αντί για ζάχαρη περιέχουν μέλι και μας κάνουν ακόμα περισσότερο καλό. Μια τέτοια περίπτωση είναι η εύκολη και γρήγορη συνταγή για μαρμελάδα μήλου που σας προτείνουμε.

Μαρμελάδα μήλου με μέλι

Υλικά για 2 βαζάκια

  • 500 γρ. μήλα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα
  • 4 κ.σ. μέλι
  • χυμός από μισό λεμόνι
  • ½ φλ. νερό
  • 1 ξύλο κανέλας ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει το μέλι και ανακατευτούν καλά, τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Από τη στιγμή που θα πάρουν βράση, τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα. Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα και αποθηκεύουμε σε σκιερό ντουλάπι (και στο ψυγείο μετά το άνοιγμα).

Tip

Χρησιμοποιήστε ό,τι μήλα σας αρέσουν και έχετε στο σπίτι. Με τα κλασικά κόκκινα ή τα κίτρινα (γκόλντεν) η μαρμελάδα γίνεται πιο γλυκιά ενώ αν χρησιμοποιήσετε πράσινα θα πάρει μια ευχάριστη γλυκόξινη γεύση.