Τάρτα με κολοκύθα / Φωτογραφία: Unsplash

Συνταγή για τάρτα με κολοκύθα -Το παραδοσιακό γλυκό των Ευχαριστιών

Η αγαπημένη κολοκύθα γίνεται γλυκιά τάρτα και το σπίτι μοσχοβολάει γιορτή.

Η Ημέρα των Ευχαριστιών είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί στο σπίτι. Να γιορτάσουμε μια γιορτή που ναι μεν δεν προέρχεται από τη δική μας παράδοση αλλά μας δίνει μια ωραία αφορμή για να χαρούμε και να περάσουμε καλά με φίλους και οικογένεια. Πέρα από τη ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα και την καλή διάθεση αυτό που μας φτιάχνει το κέφι λίγο παραπάνω στη συγκεκριμένη περίσταση είναι σίγουρα οι μυρωδιές και οι γεύσεις που συνοδεύουν το Thanksgiving. Εκτός από την πρωταγωνίστρια γαλοπούλα, εκείνα που κλέβουν πάντα τις εντυπώσεις είναι τα γλυκά, με πρώτη και καλύτερη την γλυκιά τάρτα κολοκύθας.

Τάρτα με κολοκύθα / Φωτογραφία: Unsplash

Γλυκιά τάρτα με κολοκύθα

Υλικά

Για τη βάση

  • 150 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε κυβάκια
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • μια πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. κολοκύθα, ψημένη και λιωμένη στο μούλτι
  • 1 κούπα φρέσκο γάλα πλήρες
  • ½ κούπα κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1 κούπα ζάχαρη καστανή κρυσταλλική
  • ¼ κ.γ. κανέλα τριμμένη
  • ¼ γαρίφαλο, τριμμένο
  • ¼ τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Βάση: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε (με το εργαλείο ζυμώματος, Κ) σε μέτρια ταχύτητα. Μόλις ενωθούν καλά σε μια λεία ζύμη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Πλάθουμε σε μπάλα, τη βάζουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο (0,5 εκ.). Στρώνουμε ομοιόμορφα σε μια μέτρια φόρμα τάρτας (διάμετρος: 24 εκ.) με αποσπώμενα τοιχώματα. Ψήνουμε για 15 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

Γέμιση: Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα μέσα στην ψημένη ζύμη και ψήνουμε για 45 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, κόβουμε και σερβίρουμε.