Συνταγή για high protein μάφιν με 5 υλικά -Γρήγορο και πεντανόστιμο
Με ελάχιστα υλικά και ένα μόνο ανακάτεμα φτιάχνουμε τα πιο θρεπτικά μάφιν.
Κάποτε φτιάχναμε μόνο μεγάλα και γλυκά κέικ. Από τότε όμως που τα μάφιν ήρθαν στη μόδα έχουν λυθεί τα χέρια μας. Ψήνονται, κρυώνουν και ξεφορμάρονται σε λιγότερο χρόνο και αυτό σίγουρα μας βολεύει περισσότερο και φυσικά τρώγονται και μεταφέρονται πιο εύκολα αφού δεν χρειάζονται κόψιμο κλπ κλπ. Αφήστε που αν θέλουμε να φάμε συγκεκριμένη ποσότητα, είναι ήδη ζυγισμένα (κατά κάποιο τρόπο).
Τώρα που ζούμε στην εποχή των μάφιν λοιπόν, ταυτόχρονα περνάμε και τη φάση της πρωτεΐνης και των πολλών και διαφορετικών διατροφικών φιλοσοφιών. Γι αυτό οι συνταγές μας εξελίσσονται συνεχώς προς πάσα κατεύθυνση. Ορίστε μια συνταγή για πρωτεϊνούχα μάφιν που γίνονται σε χρόνο dt και μας χορταίνουν με τον πιο θρεπτικό τρόπο.

Μάφιν με γαλοπούλα και σπανάκι
Υλικά για περίπου 10 κομμάτια
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο (όχι καυτό)
- 3 αβγά, χτυπημένα
- 1 φλιτζάνι γαλοπούλα (αλλαντικό ή ψημένο ψαχνό), ψιλοκομμένη
- 2 χούφτες baby σπανάκι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε ένα αντικολλητικό ταψί με θήκες για μάφιν ή φορμάκια για cupcakes κατά τα ¾ για να έχει περιθώριο το μείγμα να φουσκώσει στο ψήσιμο. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Αφήνουμε 5-10 λεπτά να χλιάνουν, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Tip
Για έξτρα πρωτεΐνη αλλά και γεύση φυσικά μπορείτε να προσθέσετε μέσα ή από πάνω λίγη τριμμένη παρμεζάνα.