Κοτόπουλο με κρέμα και μανιτάρια / Φωτογραφία: Shutterstock

Κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια -Η πιο comfort συνταγή για τις φθινοπωρινές Κυριακές

Ένα πλούσιο και χορταστικό πιάτο με κοτόπουλο, ιδανικό για το οικογενειακό τραπέζι.

Τις Κυριακές του φθινοπώρου θέλουμε να απολαμβάνουμε φαγητά πληθωρικά. Λίγο το κρύο, λίγο η οικογενειακή ατμόσφαιρα, λίγο η διάθεση και η ανάγκη που έχουμε να φάμε κάτι πιο ιδιαίτερο από αυτά που τρώμε στην καθημερινότητά μας. Όλα συνηγορούν στο να μπούμε στην κουζίνα και να ετοιμάσουμε ένα σπέσιαλ πιάτο. Η Κυριακή είναι επίσης και η μέρα που επιτρέπονται οι παρασπονδίες. Μια πιο λιπαρή συνταγή, μια βούτα στη σάλτσα με φρέσκο ψωμί, ένα ποτήρι κρασί παραπάνω κι ένα γλυκό στο τέλος είναι μόνο μερικά από όλα εκείνα που μας ευχαριστούν και μας «ξεκουράζουν» από όλη τη βδομάδα.

Γι αυτό κι εμείς σας δίνουμε μια συνταγή η οποία όχι μόνο έχει όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις αλλά ετοιμάζεται και σε λιγότερη ώρα από τα κλασικά, παραδοσιακά φαγητά που συνηθίζουμε να μαγειρεύουμε τις Κυριακές.

Κοτόπουλο με κρέμα και μανιτάρια / Φωτογραφία: Shutterstock

Κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένος στα 4
  • 4 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου
  • 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. λευκά μανιτάρια, χοντροκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 ποτήρι ζωμός κοτόπουλου, σπιτικός ή ψυγείου
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 125 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά (από δυνατή σε χαμηλή) και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε καλά, προσθέτουμε το ζωμό και σκεπάζουμε με το καπάκι. Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Σφήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε πάνω την κατσαρόλα. Προσθέτουμε την κρέμα και το λεμόνι και ανακινούμε καλά την κατσαρόλα. Περιμένουμε να ζεσταθεί καλά και να πήξει λίγο. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Tip

Το λευκό ρύζι είναι ο ιδανικός συνδυασμός για αυτό το φαγητό. Επίσης του πάνε πολύ και τα τριμμένα τυριά όπως το κεφαλοτύρι, η παρμεζάνα, το πεκορίνο κλπ.