Τορτίγια με σπιτικό «γύρο κοτόπουλο» / Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή: Το πιο νόστιμο light τυλιχτό με τορτίγια και γύρο κοτόπουλο

Με ψιλοκομμένο φιλέτο κοτόπουλο και φρέσκα λαχανικά ετοιμάζουμε τα πιο απολαυστικά και υγιεινά σουβλάκια.

Το τυλιχτό είναι το αγαπημένο μας street food στην Ελλάδα. Ειδικά ο γύρος, από χοιρινό ή κοτόπουλο, είναι πλειοψηφικά η πρώτη μας επιλογή. Κάποιοι λένε ότι αν και υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το φτιάξουμε στο σπίτι, το έτοιμο έχει άλλη χάρη. Προφανώς και ισχύει αυτό αφού οι μάστορες των σουβλατζίδικων έχουν όλες τις συνθήκες να το κάνουν τέλειο. Κι εμείς στο σπίτι όμως δεν πάμε πίσω. Αν θέλουμε να φτιάξουμε τυλιχτά μια χαρά μπορούμε αφού τα βασικά υλικά τα έχουμε σχεδόν πάντα εύκαιρα. Κι αν δεν τα έχουμε ακριβώς, υπάρχουν απλοί τρόποι να τα φέρουμε στα μέτρα της παραδοσιακής βερσιόν ή έστω να φέρουμε το κλασικό πιτόγυρο στα μέτρα των υλικών μας και της διατροφής που ενδεχομένως ακολουθούμε.

Ιδού μια συνταγή για εύκολο γύρο κοτόπουλο και συνδυασμούς που μειώνουν κατά πολύ θερμίδες και λιπαρά:

Τορτίγια με σπιτικό «γύρο κοτόπουλο» / Φωτογραφία: Shutterstock

Τυλιχτό με τορτίγια και σπιτικό «γύρο κοτόπουλο»

Υλικά για 4 τορτίγιες

  • 1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλου, ψημένο και πολύ ψιλοκομμένο
  • 4 τορτίγιες
  • 2 ντομάτες, χοντροκομμένες
  • 1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε στικς
  • 2 χούφτες μαρούλι, ψιλοκομμένο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • πάπρικα γλυκιά, ή καυτερή

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Απλώνουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι, πασπαλίζουμε με μπόλικη πάπρικα και βάζουμε στον φούρνο για 5 λεπτά, ίσα να ροδίσει λίγο εξωτερικά και να τραγανίσει. Ανοίγουμε τις τορτίγιες και μοιράζουμε μέσα τα λαχανικά και το κοτόπουλο. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Μοιράζουμε το μείγμα στις τορτίγιες, αλατοπιπερώνουμε καλά και τυλίγουμε προσεκτικά.

Tip
Μπορούμε να προσθέσουμε και μερικές πατάτες σε κάθε τορτίγια. Ωστόσο, για να μην ανέβουν πολύ τα λιπαρά του φαγητού καλό είναι να επιλέξουμε ψητές (στον φούρνο ή στο aif ryer), αντί για τηγανητές.