Light μακαρονάδα με τυρί κρέμα / Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή για την πιο λαχταριστή, light μακαρονάδα -Κρεμώδης και ανάλαφρη, έτοιμη σε 10 λεπτά

Χωρίς αυγά και κρέμα γάλακτος φτιάχνουμε σε χρόνο ρεκόρ την πιο απολαυστική και υγιεινή μακαρονάδα.

Η αλήθεια είναι ότι οι απανταχού pasta lovers συμφωνούμε σε ένα πράγμα: η πιο κρεμώδης μακαρονάδα του κόσμου όλου είναι η καρμπονάρα. Είτε την φτιάχνουμε παραδοσιακά, δηλαδή με αυγό, είτε τη φτιάχνουμε όπως την έχουμε συνηθίσει, δηλαδή με κρέμα γάλακτος, είναι ο ορισμός του βελούδου. Παράλληλα όμως συμφωνούμε και στο ότι η πληθωρικότητα των υλικών της (γκουαντσιάλε, πεκορίνο κ.ο.κ.)  μας πέφτει κάπως βαριά στο στομάχι αλλά και στη συνείδηση αφού λόγω θερμίδων κάποιες λίγες, έως πολλές, τύψεις τις νιώθουμε κάθε φορά που την απολαμβάνουμε.

Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι να ευχαριστηθούμε τα ζυμαρικά μας με λευκή, απαλή σάλτσα χωρίς να παιδευτούμε και κυρίως χωρίς να επιβαρύνουμε τη διατροφή μας. Ιδού η συνταγή που κάνει τη διαφορά με ένα μόνο υλικό:

Μακαρονάδα με τυρί κρέμα / Φωτογραφία: Shutterstock

Μακαρονάδα με τυρί κρέμα

Υλικά για 4 μερίδες

500 γρ. λιγκουίνι ή σπαγγέτι Νο6
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένη
Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
250 γρ. τυρί κρέμα
1 χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
αλάτι
½ κ.γ. μπούκοβο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα, σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μισό λεπτό. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το τυρί και μια κουτάλα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα ή σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια πηχτή σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και με μια λαβίδα για ζυμαρικά μεταφέρουμε τα βρασμένα λιγκουίνι από την κατσαρόλα κατευθείαν στο τηγάνι με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μοιράζουμε στα πιάτα, πασπαλίζουμε με βασιλικό και μπούκοβο και σερβίρουμε.

Tip
Για έξτρα πρωτεΐνη και θρέψη στο πιάτο μπορείτε να προσθέσετε στη μακαρονάδα και ένα φιλέτο κοτόπουλου (βρασμένο ή ψημένο), κομμένο σε κύβους.