Ανάλαφρη και φίνα: Συνταγή για αρωματική κρέμα με μαστίχα και φιστίκι
Η μαστίχα και το φιστίκι συνδυάζονται τέλεια σε ένα φίνο επιδόρπιο, βελούδινο και τραγανό ταυτόχρονα.
Το φιστίκι και η μαστίχα είναι συνδυασμός ποτέ δεν χάνει ποτέ. Από τον κλασικό χαλβά και το υποβρύχιο με γλυκό κουταλιού μέχρι τα λουκούμια και το μαντολάτο, τα αρώματα και οι γεύσεις τους κυριαρχούν γι αυτό η παραδοσιακή ζαχαροπλαστική τα χρησιμοποιεί συχνά μαζί. Το ίδιο ισχύει βέβαια και στα γλυκά της νέας εποχής (μπάρες ενέργειας, επιδόρπια γιαουρτιού, πρωτεϊνούχα ροφήματα κ.ο.κ.) αφού εκτός από μοναδική αρωματική και γευστική αξία, αυτά τα δύο υλικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.
Γι αυτό κι εμείς σας δίνουμε μια γρήγορη και εύκολη συνταγή με την οποία μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι, με απλά υλικά σε λίγα μόνο λεπτά, δροσερή κρέμα που μοσχοβολάει μαστίχα και κάθε κουταλιά της είναι γεμάτη με τραγανά φιστίκια.

Κρέμα με μαστίχα και φιστίκι
Υλικά για 6 μερίδες
- 1/3 κ.γ. μαστίχα
- 100 γρ. ζάχαρη καστανή κρυσταλλική
- 1 λίτρο γάλα, αγελαδινό ή κατσικίσιο
- 2 αυγά, χτυπημένα
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- σκόνη κανέλας για το γαρνίρισμα
- 2 χούφτες ψίχα από κελυφωτά φιστίκια, χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Στου μούλτι χτυπάμε τη μαστίχα με μια κουταλιά ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη μαστίχα, τη ζάχαρη, το γάλα και τα αυγά και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να ζεσταθεί καλά το μείγμα αλλά όχι να βράσει. Λίγο πριν κοχλάσει προσθέτουμε το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα μισά φιστίκια και ανακατεύουμε απαλά για λίγο ακόμα. Μοιράζουμε σε μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα, γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φιστίκια και σερβίρουμε.
Tip
Αν δεν έχετε ή δεν βρείτε ανεπεξέργαστη μαστίχα (δάκρυ) χρησιμοποιήστε ½ κ.γ. εκχύλισμα μαστίχας. Επίσης, εναλλακτικά μπορείτε να λιώσετε μέσα στο ζεστό γάλα δύο μεγάλες κουταλιές υποβρύχιο μαστίχα, παραλείποντας φυσικά τη ζάχαρη.