Συνταγή για σορμπέ φράουλα με μέλι: Το αρωματικό υλικό - έκπληξη που το απογειώνει

Συνταγή για σορμπέ φράουλα με μέλι: Το αρωματικό υλικό - έκπληξη που το απογειώνει

Με μόνο 3 υλικά φτιάχνουμε το πιο δροσερό και αρωματικό καλοκαιρινό σορμπέ.

Όλοι αγαπάμε τα παγωτά αλλά όσοι έχουμε αδυναμία στα φρούτα πάντα θα κρατάμε μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας για τα σορμπέ. Ιδιαίτερα όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν θέλουμε κάτι ελαφρύ και δροσερό να μας γλυκάνει. Τα σορμπέ μάλιστα λειτουργούν και ως ο τέλειος γλυκός επίλογος των θερινών γευμάτων καθώς σίγουρα τα ζεστά μεσημέρια και βράδια συνήθως δεν αντέχουμε να φάμε κάτι σιροπιαστό ή παστοειδές μετά από το φαγητό μας.

Τώρα λοιπόν που οι φράουλες είναι στην πιο ώριμη και ζουμερη φάση τους, και πριν περάσει εντελώς η εποχή τους, είναι η κατάλληλη περίοδος να πάρουμε μπόλικες φρέσκες και να φτιάξουμε ένα πανεύκολο αρωματικό σορμπέ χωρίς ζάχαρη.

Σορμπέ φράουλα με μέλι και τσάι μέντα / Φωτογραφία: shutterstock

Σορμπέ φράουλα με μέλι και τσάι μέντα

Υλικά για μισό κιλό

  • 450 γρ. φράουλες, πλυμένες και καθαρισμένες
  • 1 φακελάκι τσάι μέντας
  • 4 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Βράζουμε ένα σφηνάκι νερό, βάζουμε μέσα το φακελάκι μέντας και το αφήνουμε 5 λεπτά. Βγάζουμε το φακελάκι και αφήνουμε το νερό να κρυώσει εντελώς. Βάζουμε τις φράουλες σε ένα μπολ και τις αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Χτυπάμε στο μούλτι τις φράουλες, το τσάι μέντας και το μέλι μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς και να ομογενοποιηθούν. Όταν το μείγμα γίνει σαν γρανίτα το μεταφέρουμε σε ένα δοχείο που κλείνει το καπάκι (κατά προτίμηση μεταλλικό) και βάζουμε στην κατάψυξη για 6-12 ώρες (όσο περισσότερο τόσο καλύτερα). Βγάζουμε το σορμπέ από την κατάψυξη για 10 λεπτά, να μαλακώσει λίγο, και σερβίρουμε σε μπολάκια.

Tip
Για πιο εύκολο σερβίρισμα χρησιμοποιήστε ειδικό κουτάλι παγωτού (σκουπ) και βουτήξτε το σε ζεστό νερό.