Αλμυρά μάφιν / Φωτογραφία: Shutterstock

Αλμυρά μάφιν με απλά υλικά -Η πιο εύκολη συνταγή για να πάρεις στη θάλασσα ή στο ταπεράκι σου

Η παραλία θέλει σπιτικά σνακ που να γίνονται γρήγορα, να μεταφέρονται εύκολα και να μας χορταίνουν χωρίς να μας παχαίνουν, όπως αυτά τα απλά αλλά πεντανόστιμα μάφιν.

Τα αλμυρά μάφιν είναι η τέλεια λύση για όσους θέλουν να έχουν παντού μαζί τους ένα υγιεινό σνακ. Φτιάχνονται στο λεπτό με υλικά που όλοι έχουμε στο ψυγείο και στα ντουλάπια μας και μοιάζουν με τυροπιτάκια, απλώς δεν έχουν φύλλο και είναι απείρως πιο αφράτα. Ένα ανακάτεμα και λίγα λεπτά ψήσιμο αρκούν για να τα ετοιμάσετε. Ακολουθήστε τη συνταγή μας και απολαύστε τα.

Αλμυρά μάφιν / Φωτογραφία: Shutterstock

Αλμυρά μάφιν με γραβιέρα

Υλικά για 20 κομμάτια

  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη ή σε κυβάκια
  • 1 φλ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 4 αυγά, χτυπημένα
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι ή με το χέρι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Μοιράζουμε τη ζύμη σε φορμάκια για μάφιν και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.   

Tip
Χρησιμοποιήστε αυτή τη ζύμη ως βάση για να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς υλικών, π.χ. αντί για γραβιέρα βάλτε φέτα ή κεφαλοτύρι, προσθέστε μια πρέζα ρίγανη ή θυμάρι, λίγη ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα, ελιές σε ροδέλες, ακόμα και λεπτοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, μανιτάρια ή πιπεριές (ελαφρώς σοταρισμένα).