Urban Owl: Τα ελληνικά γυαλιά ηλίου που συνεργάζονται με τα πιο δυνατά brands και γίνονται sold out | 0 bovary.gr
Urban Owl: Τα ελληνικά γυαλιά ηλίου που συνεργάζονται με τα πιο δυνατά brands και γίνονται sold out | 0 bovary.gr
URBAN OWL

Urban Owl: Τα ελληνικά γυαλιά ηλίου που συνεργάζονται με τα πιο δυνατά brands και γίνονται sold out


Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στον ελληνικό ήλιο. Ούτε όμως και σε ένα πραγματικά εντυπωσιακό ζευγάρι γυαλιών που γίνεται sold out πριν καν βγει στην αγορά. 

Τα Urban Owl, με τη σοφία μιας αστικής κουκουβάγιας, βρήκαν τον τρόπο να γίνονται ανάρπαστα. Αρχικά από την εκπληκτική, άψογη κατασκευή τους και αμέσως μετά, από την εξωστρέφεια και τις συνεργασίες με κορυφαίους Έλληνες σχεδιαστές. 

Η διαδικασία για να φτάσει στα χέρια μας ένα μόνο ζευγάρι, διαρκεί ούτε λίγο ούτε πολύ, τρεις μήνες. Τα γυαλιά θα περάσουν από παραγωγή σαράντα σταδίων και 24 τεχνίτες που είναι εξειδικευμένοι στη χειροποίητη κατασκευή γυαλιών, θα βάλουν το μεράκι, την αγάπη τους, και την τελική υπογραφή. Και επειδή εκτός από το design, την αισθητική και την αψεγάδιαστη κατασκευή, θέλουμε τους καλύτερους φακούς της αγοράς, ανακαλύψαμε ότι οι φακοί των Urban Owl, είναι οργανικοί, υψηλής ποιότητας και εισάγονται από την Ιταλία. Για άτομα με ευαισθησία στα μάτια, υπάρχουν και οι high definition lenses, οι οποίοι έχουν περισσότερες επιστρώσεις, αναδεικνύουν τα χρώματα και προστατεύουν από τις μπλε ακτίνες του ηλίου. Είναι αυτός ο συνδυασμός που δικαιώνει απόλυτα τα μεγάλα ελληνικά label, τα οποία επιλέγουν να συν-σχεδιάσουν για τα Urban Owl

Η ιστορία πίσω από τα Urban Owl

Όλα ξεκίνησαν το 2015, από το όραμα του Δημήτρη Διαμάντη, ο οποίος ξεκίνησε την εταιρία με τον Άγγελο τον Καλογηράτο. Σε μια χώρα με τόσο πολύ ήλιο πώς είναι δυνατόν τα γυαλιά ηλίου να μην είναι στην πρώτη γραμμή παραγωγής; Η ερώτηση που γύριζε στο μυαλό του Δημήτρη πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις, έγινε ιδέα, ακολούθησε ένα crowd funding με δυνατή υποστήριξη από το κοινό και η στιγμή που ο ίδιος θα κρατούσε το πρώτο ζευγάρι Urban Owl δεν άργησε να έρθει. Και όσο γρήγορα ήρθε, το ίδιο γρήγορα αυτό και πολλά άλλα ζευγάρια έγιναν sold out. Τα Urban Owl, άρχισαν να γίνονται γνωστά τόσο για την ποιότητα κατασκευής (αρκεί μόνο να πιάσεις στα χέρια σου ένα ζευγάρι για να καταλάβεις) όσο και για το design τους.

Με αυτές τις βάσεις η αστική κουκουβάγια άνοιξε φτερά και για άλλες χώρες.  


Εμείς ψηφίζουμε τα γυαλιά που θέλουμε να φοράμε

Υπάρχει λόγος που η ελληνική -και όχι μόνο- αγορά περιμένει με αγωνία κάθε νέα άφιξη των Urban Owl. Εμείς επιλέγουμε ποιο μοντέλο θα πάει στη γραμμή παραγωγής.

Το Democratizing Eyewear Style αντικατοπτρίζει την  φιλοσοφία των γυαλιών έχοντας ένα διττό νόημα, τις συνέργειες με lifestyle, fashion brands αλλά και designers καθώς και την προτροπή του κοινού να ψηφίσει το επόμενο σχέδιο που θα παραχθεί. Δηλαδή, σχεδιαστές και μεγάλα labels σχεδιάζουν τη νέα συλλογή και το κοινό ψηφίζει το σχέδιο που θέλει να φτάσει στην παραγωγή. Τόσο απλά. 

Μέσα από Voting άλλωστε το κοινό ψήφισε και επέλεξε τα σχέδια που έγιναν κλασικά, όπως το Corby και το Carter.

 

Επάνω το μοντέλο Carter και από κάτω το μοντέλο Corby

Ποιοι συν-σχεδιάζουν τα γυαλιά που φοράμε;

Στα τρία χρόνια ζωής των Urban Owl, είδαμε σχέδια πραγματικά μοναδικά. 

Υπεύθυνοι γι’ αυτά είναι ταλαντούχοι σχεδιαστές και ελληνικά fashion brands που έχει αγαπήσει το fashion κοινό της χώρας. 

1. Το CUTCUUTUR, το brand από την Θεσσαλονίκη με τα laser cut ρούχα. Συνδυάζοντας την σχεδιαστική ματιά και των δύο brands, δημιουργήθηκε το στρογγυλό διάτρητο γυαλί ηλίου με 70s αναφορές.

2. Η Ioanna Kourbela, ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά brands δημιούργησε με τα Urban Owl ένα τετράγωνο progressive, minimal chic σχέδιο με 70s στοιχεία.

3. Οι Αrpyes, το ελληνικό και πολλά υποσχόμενο brand με αναφορές στον ιαπωνικό μινιμαλισμό με conceptual στοιχεία. Τα δύο brand δημιούργησαν τo πρώτο Super Slim γυαλί της συλλογής, το οποίο ανταγωνίζεται (λόγω ελαφριάς κατασκευής) τα μεταλλικά γυαλιά.

4. Το Ozon magazine, αφού οι συνέργειες των Urban Owl επεκτείνονται πέρα από το fashion και σε streetstyle brands όπως το Ozon magazine, συνσχεδιάζοντας ένα Unisex ζευγάρι γυαλιών ηλίου.

Κάθε ένα από τα τέσσερα label, έχει μια μακρά urban -και όχι μόνο- ιστορία και μια φιλοσοφία που ταυτίζεται με αυτή της αστικής κουκουβάγιας.

Μέσα από αυτές τις συνέργειες στόχος είναι να φτάσει το ελληνικό design όσο το δυνατόν πιο μακρυά γίνεται.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τα Urban Owl φοριούνται μανιωδώς σε Ισπανία, Γαλλία, Καναδά, Αυστραλία και Ελβετία.