Τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότερο γίνεται συζήτηση για το θέμα της βιώσιμης γαστρονομίας, μιας και το φαγητό που δεν καταναλώνεται και πετάγεται, αλλά και τα απορρίμματα που παράγονται από την παρασκευή του, απειλούν σημαντικά τον πλανήτη.
Η Sustainable Food Movement in Greece τιμά την παγκόσμια ημέρα βιώσιμης γαστρονομίας σήμερα Δευτέρα 18 Ιουνίου, με μια γιορτή στην εντυπωσιακή ταράτσα του Ταϋλανδέζικου εστιατορίου Andaman Thai Bar-Restaurant στα Πετράλωνα.
Είναι η πρώτη φορά που εορτάζεται η συγκεκριμένη στη χώρα μας και η εκδήλωση έχει ειδική σημασία, καθώς στοχεύει στην ενεργοποίηση των πολιτών απέναντι στο σοβαρό αυτό θέμα, που λαμβάνει διαστάσεις μάστιγας παγκοσμίως και χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση.