shutterstock
shutterstock
30|10|2017 13:00
SHARE
SWEET & BALANCE

Πώς απέκτησα το σώμα που πάντα ήθελα χωρίς να κόψω τα γλυκά


Θέλεις να φτιάξεις το σώμα σου, αλλά δε μπορείς να πεις «όχι» στις λιχουδιές; Μάντεψε, δε χρειάζεται!

Τυπικά, ο ερχομός της νέας χρονιάς είναι αυτός που σηματοδοτεί τις νέες αρχές και τις μεγάλες αποφάσεις. Αλλά για εμένα, αυτή η εποχή ήταν ανέκαθεν το φθινόπωρο. Ίσως επειδή είναι η στιγμή που μετά από ένα παρατεταμένο pause, ξαναπατάς το play. Ναι, μπορεί να ακούσεις το ίδιο τραγούδι, αλλά -ιδανικά- το θέλεις σε διαφορετική εκτέλεση. Μια πιο καινούρια, πιο επικαιροποιημένη, πιο ενδιαφέρουσα εκδοχή.

Ιδέες, συνήθειες, καθημερινότητα. Το φθινόπωρο όλα μπαίνουν στο πλυντήριο και βγαίνουν καινούρια. Νέα ενδιαφέροντα, καινούριες εκθέσεις και παραστάσεις στην πόλη, κάποιο νέο μαγαζί που άνοιξε και έχει όλα τα φόντα να γίνει στέκι σου για το χειμώνα, νέες σχέσεις ή νέα ανοίγματα στον επαγγελματικό τομέα.

Όλα αυτά είναι υπέροχα και ήδη «γεμίζουν» το καθημερινό μου πρόγραμμα με όμορφες στιγμές και νέες εμπειρίες. Η μεγάλη απόφαση που πήρα, όμως, με τον ερχομό του φετινού φθινοπώρου ήταν να αρχίσω να νιώθω πραγματικά καλά με τον εαυτό μου και το σώμα μου. Γιατί βελτιώνοντας αυτά, αναπόφευκτα, δίνεις μια τεράστια ώθηση και στην αυτοπεποίθηση σου. Win-win situation δηλαδή.

Έτσι, τον τελευταίο μήνα, τρία απογεύματα της εβδομάδας με βρίσκουν στο γυμναστήριο. Έχω νιώσει τον ιδρώτα να τρέχει πάνω στο σώμα μου καθώς τρέχω ή σηκώνω βάρη. Να βαριανασαίνω στην 3η επανάληψη των 15 καθισμάτων, να ζορίζομαι να φτάσω τα 30 push-ups. Άλλες φορές πέφτω εξαντλημένη (αλλά ξανασηκώνομαι) και άλλες τα καταφέρνω και νιώθω αυτή τη χαρά που σου δίνουν οι διαδοχικές μικρές νίκες

Βέβαια, μια μεγάλη αλήθεια είναι πως, αν και απαιτητική, η γυμναστική από μόνη της δε φτάνει. Τι εννοώ; Όσο και να ιδρώσεις, αν, επιστρέφοντας στο σπίτι, φας τρία κομμάτια κέικ, δε γίνεται δουλειά. Και μιλάω συγκεκριμένα για κέικ γιατί η γλυκατζού μέσα μου αυτό αποζητά μετά από την άσκηση. Και το σίριαλ «επιθυμία για λιχουδιές» συνεχίζεται και πολλές ακόμα στιγμές της ημέρας, αφού σε στιγμές άγχους, πίεσης και πιεστικών deadline στη δουλειά μπορεί να λειτουργήσει σαν φάρμακο.

 

Πως συνδυάζεις όμως προσωπικούς στόχους για το σώμα σου με την ακατανίκητη επιθυμία για γλυκό; Η λύση σε αυτή την περίπλοκη εξίσωση είναι τα προϊόντα Sweet & Balance. Πρόκειται για την ολοκληρωμένη σειρά επιδορπίων με φυσικά γλυκαντικά της εταιρείας Γιώτης για όσους δε θέλουν να στερηθούν τα αγαπημένα τους γλυκά.

Έτσι, τον τελευταίο καιρό, το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό Sweet & Balance σε σκόνη με εκχύλισμα από το φυτό stevia και σουκραλόζη έχει μπει για τα καλά στη ζωή μου. Και συγκεκριμένα στον καφέ και στα γλυκά μου! Προσθέτω όσες κουταλιές θα έβαζα αντίστοιχα αν χρησιμοποιούσα ζάχαρη, μόνο που με αυτό δεν επιβαρύνομαι με τις θερμίδες της ζάχαρης (μαγεία;).

Μάλιστα, επειδή διατηρεί τις ιδιότητες του στο ψήσιμο ή το βράσιμο, μπορώ άνετα να το χρησιμοποιώ στα κέικ, τις πίτες ή τα μπισκότα που φτιάχνω (αφού σας λέω είναι μαγεία!). Με άλλα λόγια και δε στερούμαι και απολαμβάνω χωρίς να ανησυχώ ότι ακυρώνω την προσπάθεια μου. 

Στην επόμενη λίστα του σούπερ μάρκετ θυμηθείτε το επιτραπέζιο γλυκαντικό Sweet & Balance και μετά κάντε κλικ στο sweetandbalance.gr (στην κατηγορία Συνταγές) για να δείτε πως θα φτιάξετε τα αγαπημένα σας γλυκά στην ελαφρία τους εκδοχή

Αρκεί να σας πω ότι 1 κ.γ. από το επιτραπέζιο γλυκαντικό Sweet & Balance έχει μόλις 2 θερμίδες όταν μια 1 κ.γ. από κανονική κρυσταλλική ζάχαρη έχει 20! Μάλιστα κυκλοφορεί και σε κουτάκι με δισκία για άμεση απόλαυση και στον καφέ ή στα ροφήματα, το οποίο μπορείτε άνετα να έχετε πάντα στην τσάντα σας. 

Και μιας που είπα «ρόφημα», αυτό το άρθρο θα ήταν ημιτελές αν δεν σας σύστηνα και το ρόφημα με σοκολάτα Sweet & Balance. Γιατί κρύος καιρός και χουχούλιασμα χωρίς ζεστή σοκολάτα δε γίνεται. Αυτό που γίνεται όμως είναι να πιείτε ζεστή σοκολάτα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, φυτικές ίνες και περιορισμένες θερμίδες. Με άλλα λόγια, όλα αυτά που δίνει σε κάθε γουλιά το ρόφημα με σοκολάτα Sweet & Balance. Φυσικά, εκτός από ζεστό, μπορείτε να το απολαύσετε και κρύο. 

Και να μην ξεχάσω να σας πω για τα σοκολατάκια Sweet & Balance. Με γεύση bitter, γάλακτος και γάλακτος με αμύγδαλα, ανάλογα τη διάθεση. Ενα θα σας πω: Απίστευτη γεύση! Καλύπτουν την επιθυμία για γλυκό και σας βοηθούν να μην «ξεφεύγετε» από το καθημερινό πρόγραμμα διατροφής σας. 

Γιατί αν ένα κομμάτι γλυκό ή σοκολάτα χαρίζει ευτυχία, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει ένα κομμάτι γλυκό ή σοκολάτα χωρίς ζάχαρη!