Χοιρινά σουβλάκια / Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή για χοιρινά σουβλάκια με μαρινάδα μουστάρδας -Τέλειο ψήσιμο σε 20 λεπτά

Ζουμερά και λαχταριστά χοιρινά σουβλάκια με πεντανόστιμη σάλτσα που γίνεται πανεύκολα.

Τα αγαπημένα μας σουβλάκια είναι αυτά που φτιάχνονται από χοιρινό. Μπορεί να μην είναι και το καλύτερο για τη διατροφή μας να τα τρώμε συχνά αλλά μια φορά στο τόσο επιβάλλεται να απολαμβάνουμε την ιδιαίτερη νοστιμιά τους. Στα κάρβουνα γίνονται θεσπέσια, το ίσο και στη σχάρα φυσικά. Ωστόσο, αν βαριόμαστε τις διαδικασία και στο γκριλ του φούρνου μια χαρά γίνονται. Με τη συνταγή που σας δίνουμε όχι μόνο θα ψήσετε εύκολα και γρήγορα αλλά θα τα μαρινάρετε κιόλας με το πιο γευστικό μείγμα μουστάρδας.  

Χοιρινά σουβλάκια / Φωτογραφία: Shutterstock

Χοιρινά σουβλάκια με μαρινάδα μουστάρδας

Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 μεγάλα μοσχαρίσια σουβλάκια
  • 2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 πράσινη πιπεριά, χοντροκομμένη  
  • 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Χυμός από ένα λεμόνι ή λάιμ
  • 1 κ.γ. μέλι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά της μαρινάδας μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς. Βάζουμε τα σουβλάκια σε ένα τάπερ και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Τρίβουμε λίγο με τα χέρια μας να πάει παντού και σκεπάζουμε με το καπάκι. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 2 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ (σε δυνατή φωτιά). Βάζουμε τα σουβλάκια σε ένα ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα και το τοποθετούμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνουμε για 10 λεπτά από κάθε πλευρά και σερβίρουμε αμέσως.