Ζελέ ρόδι / Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή: Πανεύκολο ζελέ ρόδι με 2 υλικά -Γεμάτο βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, μόνο 10 θερμίδες ανά μερίδα

Με χυμό από φρέσκα ρόδια φτιάχνουμε ένα ελαφρύ επιδόρπιο με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας.

Το ρόδι είναι ο πιο πολύτιμος καρπός του φθινοπώρου αφού εκτός από καλοτυχία μας φέρνει και υγεία. Πιο συγκεκριμένα, έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς ως ο καρπός της μακροζωίας καθώς βοηθάει τα κύτταρα να παραμένουν υγιή παρά το πέρασμα των χρόνων, διατηρεί το δέρμα λαμπερό, δυναμώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Όλα αυτά οφείλονται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνες Α, C και Ε. Ακόμα είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ μέταλλα (Κάλιο, Σίδηρο, Ασβέστιο) και αντιοξειδωτικά, κυρίως πολυφαινόλες.

Για όλους αυτούς τους λόγους αξίζει να το έχουμε στη διατροφή μας σε καθημερινή βάση, πόσο μάλλον αυτόν τον καιρό που κυκλοφορεί φρέσκο και ζουμερό. Ωστόσο δεν έχουμε και πολλές επιλογές. Έχουμε συνηθίσει να το καταναλώνουμε φρέσκο, είτε μόνο του είτε σε σαλάτες, αλλά και να το στύβουμε πίνοντας τον χυμό του (και πάλι μόνο του ή με άλλα φρούτα). Υπάρχει όμως και ένας τρόπος πανεύκολος και αστραπιαίος να το κάνουμε γλυκό και μάλιστα light.

Πανεύκολο ζελέ ρόδι

  • 1 ποτήρι χυμό από φρέσκα ρόδια
  • 1 φακελάκι σκόνη για ζελέ φράουλα ή κεράσι (100 γρ.)

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τον χυμό σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μι βράση. Ρίχνουμε τη σκόνη και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Το μοιράζουμε σε φορμάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 4 - 6 ώρες μέχρι να πήξει καλά. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Tip
Εκτός από χυμό μπορούμε να ρίξουμε μέσα στο ζελέ και ολόκληρους σπόρους ρόδι και άλλα κόκκινα φρούτα όπως μούρα και μύρτιλα. Θα δώσουν έξτρα φρεσκάδα και τραγανή υφή.