Αυτή η γυναίκα έχασε 80 κιλά και η μεταμόρφωσή της έχει δύο μυστικά
H ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ JESSICA

Αυτή η γυναίκα έχασε 80 κιλά και η μεταμόρφωσή της έχει δύο μυστικά

Λένε ότι ο άνθρωπος έχει δύο ζωές, και η δεύτερη ξεκινάει μόλις συνειδητοποιήσει ότι έχει μόνο μία.

Μια δεύτερη ζωή ζει η 21χρονη Jessica από τότε που πήρε την απόφαση να αλλάξει τον εαυτό της. Και τα κατάφερε.

Τα 145 κιλά της Jessica δεν στέκονταν ως βάρος στην κοινωνική ζωή της. Η ίδια ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα άτομο που χαμογελά πλατιά στη ζωή και η ανθρώπινη επαφή την γεμίζει χαρά. Ομως, όταν το σώμα χτυπά συναγερμό και στέλνει σήμα ότι κάτι περίεργο συμβαίνει μέσα του οφείλουμε να δώσουμε όλη μας την προσοχή.

Η Jessica άνοιγε το ψυγείο και τα ντουλάπια της και έτρωγε ό,τι της έκανε κέφι. Tα γλυκά, τα ζυμαρικά και τα τηγανητά ήταν το καλύτερό της. Ωσπου ήρθε μια μέρα που η Jessica είδε την πραγματικότητα χωρίς ωραιοποίηση και αυταπάτες.

«Δεν ένιωθα άνετα. Σηκωνόμουν με δυσκολία από το κρεβάτι. Ηξερα ότι έπρεπε να χάσω βάρος γιατί είχα υψηλή πίεση. Μου πήρε ένα χρόνο για να συνειδητοποιήσω την επικινδυνότητα της κατάστασης και να κάνω κάτι δραστικό γι’αυτή. Το μόνο που έκανα στη ζωή μου ήταν να τρώω, να δουλεύω και να βλέπω τηλεόραση».

 

Αυτό ήταν. Μια απόφαση που πάρθηκε με βεβαιότητα, ήταν αρκετή για να τα αλλάξει όλα. Η πρώτη, μεγάλη αλλαγή ήρθε στη διατροφή της: τα γεύματά της απέκτησαν χρώμα. Η Jessica άρχισε να τρώει αυτά που πραγματικά θα την ωφελούσαν και τίποτα λιγότερo. Η υγιεινή διατροφή δεν είναι απαραίτητα βαρετή, φτάνει να αφήσεις τον εαυτό σου να πειραματιστεί με διαφορετικούς συνδυασμούς. Για παράδειγμα, η Jessica απολάμβανε για σνακ καρότα με χούμους και για κύριο γεύμα ψητό φιλέτο κοτόπουλου με πολύχρωμα λαχανικά.

Η Jessica έβαλε στη ζωή της το περπάτημα. Άρχισε να περπατά κάθε βράδυ και, βέβαια, άρχισε να κάνει ασκήσεις γυμναστικής που παρακολουθούσε σε βίντεο στο You Tube. Επειτα, γράφτηκε στο γυμναστήριο και έγινε μόνιμη θαμώνας. Μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram μοιραζόταν του σταθμούς της διαδρομής της μέχρι να φτάσει στο στόχο της.

Πλέον η Jessica ζυγίζει 65 κιλά και θέλει πολύ να βοηθήσει όσους θέλουν να αλλάξουν τον εαυτό τους και για κάποιο λόγο διστάζουν ή φοβούνται να το κάνουν. Η αυτοπεποίθηση είναι δύναμη και η Jessica δείχνει ότι όλα είναι δυνατά αν το λέει η καρδιά μας. Ονειρεύεται να γίνει γυμνάστρια.

Είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρει.