HBO
HBO
ELENA FERRANTE

Οι δύο 11χρονες Ιταλίδες που πρωταγωνιστούν στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου της Έλενα Φεράντε


Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος βρέθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και μετέφερε πολλά κινηματογραφικά νέα.

Ο κριτικός κινηματογράφου παρακολούθησε προβολές νέων ταινιών, βραβεία και συνεντεύξεις. Ο ίδιος ανέβασε πολλές φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Σε μία από αυτές ποζάρει με δύο πανέμορφα κοριτσάκια. Ποια είναι αυτά;

Όπως ο ίδιος γράφει, πρόκειται για τις πρωταγωνίστριες της τηλεοπτικής μεταφοράς του βιβλίου της Έλενα Φεράντε, «Η υπέροχη φίλη μου».

Πρόκειται για τον πρώτο τόμο της Τετραλογίας της Νάπολης, που θα μεταφερθεί στην μικρή οθόνη στην Ιταλία τους επόμενους μήνες.

Τα δύο κορίτσια είναι 11 ετών και πρόκειται για την ξανθιά Ελίζα ντε Τζένιο και την μελαχρινή Λουντοβίκα Νάστι, που δεν έχουν εμπειρία στον φακό.

Έλενα Φεράντε είναι το το λογοτεχνικό ψευδώνυμο μίας σύγχρονης Ιταλίδας συγγραφέως ενώ η πραγματική της ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί.

Τα βιβλία της είναι γραμμένα στα ιταλικά και έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Η Τετραλογία της Νάπολης είναι από τα πιο γνωστά της έργα.

Το 2016, το περιοδικό Time την κατέταξε ανάμεσα στους 100 ανθρώπους με την περισσότερη επιρροή.

Η Φεράντε υποστηρίζει ότι «τα βιβλία, αφού γραφτούν, δεν έχουν ανάγκη τον συγγραφέα τους». Ακόμα, η ίδια επιμένει στην διατήρηση της ανωνυμίας της ως προϋπόθεση για να συνεχίσει την δουλειά της και έχει τονίσει ότι η απόκρυψη της αληθινής της ταυτότητας είναι πρωταρχικής σημασίας για την συγγραφή των έργων της.