Health blogger αποκαλύπτει το μεγάλο ψέμα πίσω από τις τέλειες φωτογραφίες του Instagram | 0 bovary.gr
Health blogger αποκαλύπτει το μεγάλο ψέμα πίσω από τις τέλειες φωτογραφίες του Instagram | 0 bovary.gr
H AΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ

Health blogger αποκαλύπτει το μεγάλο ψέμα πίσω από τις τέλειες φωτογραφίες του Instagram


«Η ζωή δεν είναι ένας διαγωνισμός για το ποιος είναι πιο ωραίος». Η health blogger, Sara Puhto, στα 20 της χρόνια εκφράζει με αφοπλιστικό τρόπο ένα ήχηρο μήνυμα αυτοπεποίθησης.

Η αποδοχή του εαυτού μας είναι η απαρχή της ευτυχίας μας. Και όλο αυτό είναι απλά μια απόφαση. Μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram δημοσίευσε φωτογραφίες που αντιπαραβάλλουν την «πραγματική ζωή» και τη «ζωή στο Instagram».

Η Sara μέσα από τις δημοσιεύσεις παραδέχεται ότι έδωσε τη δική της μάχη για να αποδεχθεί το σώμα της. Η υγιεινή διατροφή και η άσκηση δεν είναι «τιμωρία». Είναι επιβράβευση. Η αγάπη για τον εαυτό μας εκφράζεται μέσα από την φροντίδα που δείχνουμε σε ψυχή και σώμα. Με αυτές τις αρχές ζει πλέον η Sara.

 


Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως η ίδια εξηγεί, οδηγούν πλέον στο στρες. Σε μια προσπάθεια επίδειξης και μια ανάγκη επιβεβαίωσης. Η ίδια γράφει:

«Ιnstagram vs Πραγματική ζωή: Κάθε σώμα δείχνει διαφορετικό. Κανενός τα οπίσθια δεν δείχνουν στρογγυλά από όλες τις «γωνίες». Γιατί κανενός το σώμα δεν μπορεί να δείχνει ίδιο από όλες τις γωνίες. Μην τρώτε λιγότερο από όσο τρώτε και μην χάνετε τα αγαπημένα σας γεύματα. Μην κάνετε γυμναστική για να δείχνετε απλά «ωραίοι στις φωτογραφίες των διακοπών» ή «ωραίοι στις φωτογραφίες με το μπικίνι». Πάντα το σώμα μας θα έχει ψεγάδια και δεν θα το κολακεύει ο φακός. Προσέξτε τη διατροφή σας και κάντε γυμναστική για να νιώσετε καλά, όχι σαν να «τιμωρείτε» τον εαυτό σας. Ξεκινήστε να αγαπάτε και να αποδέχεστε το σώμα σας από όποια «γωνία» κι αν το δείτε, με όλα του τα ψεγάδια. Μην μισείτε τον εαυτό σας επειδή «δεν βγαίνει ωραίος στις φωτογραφίες», δεν σας καθορίζουν αυτές ως άτομο. Είστε όμορφοι όταν ζείτε με χαρά και απολαμβάνετε την κάθε στιγμή. Δεν υπάρχει λόγος να στρεσάρετε τον εαυτό σας. Η ζωή δεν είναι ένα διαγωνισμός για το ποιος φαίνεται πιο ωραίος. Είστε τέλειοι με τον δικό σας τρόπο».