pexels.com
pexels.com
ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ

6 σημεία του σπιτιού που οι περισσότεροι ξεχνούν να καθαρίσουν -Βρωμίζουν συνέχεια


Οταν ακούτε τη λέξη «καθαριότητα» αυτή σας φέρνει αμέσως στο νου δεκάδες δουλειές μέσα στο σπίτι, όπως το σκούπισμα, το σφουγγάρισμα, το ξεσκόνισμα, το πλυντήριο, το σίδερο και πολλά άλλα, που μόνο η σκέψη τους σας κουράζει ψυχικά και σωματικά.

Ωστόσο, ο καλός σπιτονοικοκύρης φροντίζει λεπτομερέστατα το σπίτι του, όχι μόνο για να το απαλλάξει από μικρόβια και βρομιές, αλλά και γιατί προσπαθεί να το διατηρήσει ασφαλές.

Ετσι, υπάρχουν σημεία τα οποία είτε ξεχνάτε είτε απλά αμελείτε να καθαρίσετε και δεν σχετίζονται μόνο με τις επιφάνειες των επίπλων ή τις γωνίες του σπιτιού, αλλά με έξι περίεργα σημεία που χρειάζονται συχνά συντήρηση τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

Τα φίλτρα αέρα του κλιματιστικού

Κανονικά, αυτά τα φίλτρα πρέπει να αντικατασταθούν τέσσερις φορές το χρόνο, αλλά αν τα ελέγξετε και τα καθαρίσετε με νερό μια φορά το μήνα, το σύστημα λειτουργεί χωρίς προβλήματα, ενώ ο αέρας που «κυκλοφορεί» στο σπίτι σας είναι πιο καθαρός και ποιοτικός, μιας και τα έχετε απαλλάξει από τη σκόνη.

Η ηλεκτρική πόρτα του γκαράζ

Οσοι από εσάς τυχαίνει να κατοικείτε σε μονοκατοικία, που σας παρέχει τη δυνατότητα του πάρκινγκ με ιδιωτικό γκαράζ, τότε θα έχετε προφυλάξει το χώρο αυτό με μια ηλεκτρική πόρτα. Θα πρέπει να ελέγχετε την ορθή λειτουργία της στο βαθμό που μπορείτε να το κάνετε χωρίς τη βοήθεια συνεργείου. Ενα από τα στοιχεία είναι και οι αισθητήρες που πρέπει να σταματούν το κλείσιμο της πόρτας, όταν εντοπίζουν κάποιο εμπόδιο.

Οι θάμνοι γύρω από τις μονάδες των κλιματιστικών

Συνήθως γύρω από τις εξωτερικές μονάδες του κλιματιστικού υπάρχουν φυτά, λουλούδια ακόμα και θάμνοι, που αν αναπτύσσονται δίπλα τους, εμποδίζουν την κυκλοφορία του αέρα. Μάλιστα, όταν ο μηχανισμός «ζορίζεται» μπορεί ακόμη και να χαλάσει. Φροντίστε να τα κλαδεύετε τακτικά.

Η οργάνωση του ψυγείου

Είτε έχετε οικογένεια είτε όχι, στο ψυγείο θα επικρατεί τις περισσότερες ημέρες του χρόνου ένα μικρό χάος. Οργανώστε τις πρώτες ημέρες κάθε μήνα, βγάζοντας τις τροφές και τις συσκευασίες που έχουν λήξει ή που έχουν μείνει ανοιχτές για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν είναι δυνατόν να καταναλωθούν πια. Καλό θα ήταν επίσης να πλένετε όλα τα ράφια του, πριν τοποθετήσετε εκ νέου προϊόντα.

Οι νιπτήρες και τα σιφόνια τους

Αν έχετε παρατηρήσει, ότι ο νιπτήρας σας γεμίζει με νερό, τότε μάλλον στα σιφόνια σας έχει συσσωρευτεί βρωμία που εμποδίζει τη ροή του στους σωλήνες. Ρίξτε λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας και καυτό νερό ή αγοράστε ένα αποφρακτικό προϊόν.

Το φίλτρο του απορροφητήρα

Σκοπός του φίλτρου αυτού είναι να «συλλέγει» και να απομακρύνει τους ατμούς, τις μυρωδιές και ό,τι εξατμίζεται από το μαγείρεμα. Αφαιρέστε το, βάλτε το στο νεροχύτη με άφθονο νερό, υγρό απορρυπαντικό πιάτων και μαγειρική σόδα. Μουλιάστε το για 15 λεπτά και τρίψτε απαλά με το σφουγγάρι αν χρειαστεί. Ρίξτε άφθονο νερό και πάλι για να ξεπλυθούν. Φροντίστε να στεγνώσουν καλά, πριν τα επανατοποθετήσετε.