Συνταγή για ψητά αχλάδια με σταφίδες και καρύδια: Το πιο εύκολο, ελαφρύ και θρεπτικό επιδόρπιο
Τα φρέσκα αχλάδια κάνουν πάρτι αυτή την εποχή και μαζί τους και εμείς που έχουμε την ευκαιρία να τα απολαμβάνουμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.
Οι ειδικοί λένε ότι ένα φρέσκο φρούτο, π.χ. ένα αχλάδι, είναι ο πιο φυσικός τρόπος να πάρει κανείς ενέργεια. Ταυτόχρονα, είναι και το πιο υγιεινό υλικό για να φτιάξουμε και να απολαύσουμε ένα γλυκό που τόσο λιγουρευόμαστε, ακόμα και σε καθημερινή βάση. Τα αχλάδια είναι τόσο νόστιμα και ζουμερά που δεν χρειάζονται και πολλά για να μετατραπούν σε ένα πεντανόστιμο επιδόρπιο. Πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C ταιριάζουν τέλεια με τις, γεμάτες αντιοξειδωτικά, σταφίδες και τα καρύδια που είναι καλή πηγή πρωτεϊνών και Ω3 λιπαρών. Αν βάλετε δε και μερικές σταγόνες μέλι και λίγη κανένα για επιπλέον γεύση και άρωμα δεν χρειάζεται τίποτε άλλο για να γίνουν τέλεια.

Ψητά αχλάδια με σταφίδες και καρύδια
Υλικά για 4 μερίδες
- 2 μεγάλα αχλάδια με τη φλούδα, καθαρισμένα από τα κουκούτσια, και κομμένα στη μέση
- 1 χούφτα ξανθές σταφίδες
- 1 χούφτα καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
- 4 κ.γ. μέλι
- μια πρέζα αλάτι
- κανέλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τοποθετούμε τα αχλάδια και τα γεμίζουμε με τις σταφίδες και τα καρύδια. Περιχύνουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με το αλάτι και την κανέλα. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα σερβίρουμε ζεστά, σκέτα ή με λίγο γιαούρτι.
Tip
Το γλυκό αυτό ταιριάζει πολύ και με τυριά. Για όσους αγαπούν τις γευστικές αντιθέσεις και θέλουν ένα ακόμα πιο θρεπτικό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας, ένα κομμάτι γραβιέρα ή λίγη τριμμένη παρμεζάνα είναι ό,τι πρέπει. Επίσης είναι ωραίο συνοδευτικό για κρασί, ειδικά συνδυασμένο με πιο ιδιαίτερα τυριά όπως το ροκφόρ ή το καρίκι.