Συνταγή για μπρουσκέτες με σύκα -Η πιο εύκολη και θρεπτική γλυκιά λιχουδιά
Με φρέσκα σύκα και κατίκι φτιάχνουμε, χωρίς καθόλου μαγείρεμα, το πιο απολαυστικό σνακ για όλες τις ώρες.
Τα σύκα είναι ο απόλυτος καρπός της εποχής και όσο τα βρίσκουμε ακόμα στην αγορά μας αρέσει να τα απολαμβάνουμε φρέσκα. Σκέτα, ειδικά όταν είναι παγωμένα, είναι υπέροχα αφού η γλυκιά τους γεύση και η μελωμένη τους ψίχα αρκούν για να ικανοποιήσουν τη λιγούρα μας για γλυκό αλλά και να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού μας για φυτικές ίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Συνδυάζονται βέβαια εξαιρετικά και με κάθε λογής υλικά, από γιαούρτι και βρώμη σε ένα θρεπτικό πρωινό μέχρι ρόκα, προσούτο, καρύδια και κατσικίσιο τυρί σε μια πλούσια σαλάτα ή μια φίνα τάρτα.
Εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε μπρουσκέτες και να τις απολαύσετε ως ελαφρύ γεύμα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Με τη συνταγή που σας δίνουμε όχι μόνο έχετε σε λίγα δευτερόλεπτα ένα υγιεινό γλυκό αλλά και ένα σούπερ ενεργειακό σνακ, ιδανικό για όσους γυμνάζονται και προσέχουν τη διατροφή τους.

Μπρουσκέτες με σύκα και κατίκι
Υλικά για 4 μπρουσκέτες
4 φέτες πολύσπορο ψωμί
4 κ.σ. κατίκι Δομοκού
3 μεγάλα σύκα, κομμένα στα 4
4 κ.γ. μέλι
2 κ.σ. καρυδόψιχα, τριμμένη
Εκτέλεση
Αλείφουμε το ψωμί με το κατίκι και από πάνω βάζουμε 3 κομμάτια σύκο σε κάθε μπρουσκέτα. Περιχύνουμε με το μέλι, πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα και σερβίρουμε.
Tip
Για να μειώσετε κι άλλο τις θερμίδες χρησιμοποιήστε τυρί cottage αντί για κατίκι. Επίσης, αν θέλετε να απολαμβάνετε το συγκεκριμένο σνακ όλο τον χρόνο, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φρέσκα σύκα με αποξηραμένα.