Γιορτινή σαλάτα / Φωτογραφία: Unsplash

Συνταγή: Η πιο γιορτινή πράσινη σαλάτα με ντιπ γιαουρτιού και ρόδι

Πλούσια και πολύχρωμη αυτή η σαλάτα είναι ιδανική για τους γιορτινούς μπουφέδες.

Οι γιορτές είναι όλο και πιο κοντά και μαζί τους έρχονται και οι σκέψεις μας για οικογενειακά γεύματα και φιλικά καλέσματα. Θέλουμε να περιποιηθούμε τους αγαπημένους μας με τραπέζια γεμάτα λαχταριστές γεύσεις και μυρωδιές. Κι ενώ τα παραδοσιακά κύρια πιάτα είναι τα πρώτα που βάζουμε στο πρόγραμμα πάντα στη συνέχεια έρχεται η ώρα να σκεφτούμε και τα γύρω γύρω. Όλα εκείνα τα συνοδευτικά που με φαντασία και δημιουργικότητα θα κάνουν τα γεύματά μας ακόμα πιο όμορφα και απολαυστικά.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν και οι σαλάτες οι οποίες έχουν την τιμητική τους στα γιορτινά τραπέζια. Πρόκειται για ένα είδος πιάτου που ενώ για πολλούς είναι βαρετό και οριακά αδιάφορο τις υπόλοιπες εποχές, όταν έρχονται Χριστούγεννα, επειδή εμπλουτίζεται με αλλαντικά, τυριά, ξηρούς καρπούς, φρούτα και πρωτότυπες βινεγκρέτ κλέβει τις εντυπώσεις. Δροσερή και ανάλαφρη, η σαλάτα που σας προτείνουμε γίνεται εύκολα και δίνει χρώμα σε κάθε τραπέζι. Για να την κάνετε ακόμα πιο όμορφη, στήστε την σε μπολάκια-ατομικές μερίδες. Είτε τη σερβίρετε σε καθιστό γεύμα είτε τη βάλετε σε μπουφέ θα κάνει θραύση.

Γιορτινή σαλάτα / Φωτογραφία: Unsplash

Γιορτινή πράσινη σαλάτα με σως γιαουρτιού και ρόδι

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 400 γρ. έτοιμη ανάμεικτη πράσινη σαλάτα (μαρούλι, ρόκα, iceberg)
  • 200 γρ. καπνιστή πέστροφα (φιλέτο)
  • ½ φλ. καρυδόψιχα, τριμμένη
  • 3 κ.γ. μαγιονέζα
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 3 κ.γ. ε.π. ελαιόλαδο
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μια πρέζα ξερό δυόσμο
  • 1 φλ. σπόροι ροδιού

Εκτέλεση

Σε 6-8 μπολάκια ή ποτήρια μοιράζουμε τη σαλάτα και από πάνω την πέστροφα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την καρυδόψιχα, τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, την κάπαρη, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τον δυόσμο και μπόλικο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά, με κουτάλι ή σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μοιράζουμε το μείγμα στα μπολάκια. Γαρνίρουμε με λίγους σπόρους ροδιού και σερβίρουμε.

Tip

Για ένα έξτρα τραγανό στοιχείο μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος και μερικά τσιπς κρεμμυδιού.