Ψητό μοσχαρίσιο φιλέτο / Φωτογραφία: Unsplash

Συνταγή: Η πιο εύκολη μαρινάδα για μαλακό μοσχάρι -Mε μόλις 3 υλικά

Με ελαιόλαδο, κρασί και θυμάρι μαρινάρουμε εύκολα και γρήγορα το μοσχάρι πριν το ψήσουμε.

Το μοσχάρι είναι το κρέας που χρειάζεται τα λιγότερα υλικά για να αναδειχθεί. Ένα κομμάτι καλής ποιότητας, είτε είναι γάλακτος είτε όχι, δεν πρέπει να επισκιαστεί από βαριά αρώματα και έντονες γεύσεις. Αντίθετα, ένα ελαφρύ μαρινάρισμα και ένα απλό ψήσιμο ελάχιστων λεπτών, στη σχάρα ή στον φούρνο, αρκούν για να γίνει τέλειο. Ειδικά αν πρόκειται για φιλέτο και γενικά για κομμάτι που δεν έχει λίπος και υγρασία οπότε μπορεί να στεγνώσει εύκολα καλό θα είναι να το περιποιηθούμε λίγο παραπάνω πριν το βάλουμε στη φωτιά.

Αν ακολουθήσετε τη συνταγή που σας δίνουμε δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε πολύ αφού θα μαλακώσει και θα γίνει νοστιμότατο με τρία μόνο υλικά.  

Μαρινάδα κρασιού για μοσχάρι

Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 μοσχαρίσια φιλέτα
  • 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Βυθίζουμε μέσα τα φιλέτα και τα αναποδογυρίζουμε ώστε να πάει παντού η μαρινάδα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη ή καπάκι και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ (σε δυνατή φωτιά). Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και βάζουμε εκεί τα φιλέτα αφού τα στραγγίξουμε από τη μαρινάδα (χωρίς να τα σκουπίσουμε). Βάζουμε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 5 λεπτά. Γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε αμέσως.

Tips

-Στο μοσχάρι ταιριάζει πολύ και το σκόρδο αλλά με μέτρο. Επειδή  μπορεί πολύ εύκολα να επισκιάσει τα υπόλοιπα υλικά και φυσικά τη γεύση του κρέατος χρησιμοποιήστε μια μόνο σκελίδα (ψιλοκομμένη) στην παραπάνω συνταγή.  

-Όσο περισσότερο μείνει στη μαρινάδα το μοσχάρι τόσο περισσότερο θα μαλακώσει και θα νοστιμίσει. Το καλύτερο είναι να το μαρινάρετε από το προηγούμενο βράδυ.