Εδώ και λίγες μέρες ένα μπιστρό με γαλλικό αέρα και κινηματογραφικό χαρακτήρα άνοιξε τις πόρτες του στην οδό Κομνηνών και στον αριθμό 10, εμπλουτίζοντας το γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης.
Ο γνωστός και επιτυχημένος Restaurateur, Απόστολος Τραστέλης και ο διάστερος Michelin Chef, Arnaud Bignon, συνεργάζονται με το ξενοδοχείο Excelsior, και την ιδιοκτήτρια του, Ισμήνη Τορνιβούκα, και δημιουργούν, από κοινού, ένα καινούριο και διαφορετικό project με ρομαντικό χαρακτήρα.
Το Charlie D. είναι μια brasserie με γαλλική κουζίνα χωρίς περίτεχνα στησίματα και περίπλοκες συνταγές. Εδώ ο επισκέπτης θα βρει ένα all day menu, με νόστιμα πιάτα σε προσιτές τιμές, που έχει επιμεληθεί ο Chef Arnaud Bignon. Για τον Arnaud Bignon, το Charlie D. ήταν μια ευκαιρία να επιστρέψει στα βασικά και στα απλά, ήταν μια ωραία, μικρή ανάσα στο μακροχρόνιο ταξίδι του στα gourmet εστιατόρια, ενώ στο μενού του θα ανακαλύψει κανείς τη φροντίδα και την αγάπη της γαλλίδας γιαγιάς του, σε συνδυασμό με κάποιες κρυμμένες ελληνικές πινελιές.
Το όνομα της brasserie προέρχεται από τον Τσαρλς Λούτγουϊτζ Ντότζσον, γνωστός ως Λιούις Κάρολ (Lewis Carroll), όπως ήταν το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο. Πρόκειται για τον Άγγλο συγγραφέα της «Aλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων», ένα από τα αγαπημένα βιβλία της Ισμήνης Τορνιβούκα.