Λαιμός γυναίκας, Φωτογραφία: Shutterstock/By LStockStudio
Λαιμός γυναίκας, Φωτογραφία: Shutterstock/By LStockStudio
ΣΩΜΑ & ΗΛΙΚΙΑ

Λαιμός, χέρια και μάτια -Ποια άλλα μέρη του σώματος φανερώνουν την ηλικία σας

Οσο εξοικειωμένες και να είμαστε με τη ρυτίδα που έκανε την εμφάνιση της ή τη χαλάρωση του δέρματος, πάντα θα θέλουμε να δείχνουμε νεότερες και όμορφες.

Αλλωστε ποια γυναίκα δεν θέλει να δείχνει νεότερη; Να έχει φρέσκια και λαμπερή επιδερμίδα, χωρίς να βλέπει επάνω της τα σημάδια του χρόνου; Ολες!

Οι περισσότερες προσπαθούμε με διάφορους τρόπους να βελτιώσουμε την εμφάνιση μας: καλλυντικές κρέμες, μακιγιάζ, αποτρίχωση, θεραπείες ενυδάτωσης κλπ. Όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν μέχρι ενός σημείου.

Ο συνδυασμός της σωστής διατροφής με την άσκηση και τον ποιοτικό ύπνο είναι το μυστικό που θα γυρίσει πίσω το χρόνο – τουλάχιστον στο πρόσωπό μας.

Και εδώ είναι το λάθος μας! Επικεντρωνόμαστε τόσο πολύ στο πρόσωπό μας και παραμελούμε άλλα μέρη του σώματός μας που δυστυχώς προδίδουν την ηλικία μας. 

Δεν είναι μόνο το πρόσωπο και οι ρυτίδες στα μάτια που φανερώνουν την ηλικία μας. Τα σημάδια του χρόνου γίνονται ορατά και άλλα μέρη του σώματός μας.

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

1. Μάτια

Ξεκινάμε από τα προφανή, τα μάτια. Μπορεί τα μάτια να είναι, όπως λέει ο λαός μας, ο καθρέφτης της ψυχής, αλλά οι ρυτίδες που συχνά σχηματίζονται γύρω τους είναι σίγουρα ο καθρέφτης της ηλικίας μας. Οι ρυτίδες που εμφανίζονται γύρω από τα μάτια είναι αποτέλεσμα τριών κυρίως παραγόντων: του χρόνου, της έκθεσης στον ήλιο και των εκφράσεων του προσώπου.

2. Χέρια

Αν πιστεύουμε ότι το πρόσωπο είναι αυτό που αποτυπώνει τις αλλοιώσεις που προκαλεί ο χρόνος, θα πρέπει να ξέρουμε ότι η εμφάνιση των χεριών μας προδίδει την ηλικία μας περισσότερο απ’ ό,τι φανταζόμαστε.

Εκεί εμφανίζονται όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά σημάδια της γήρανσης που θα θέλαμε να αποφύγουμε. Τις περισσότερες φορές παραμελούμε τα χέρια μας περιορίζοντας τη φροντίδα τους στο να διατηρούμε μια ικανοποιητική ενυδάτωση της επιδερμίδας γιατί όλη μας η προσοχή επικεντρώνεται στο πρόσωπο. 

3. Χείλη 

Αν τα χείλη μιας γυναίκας είναι ροζ, στέρεα, «γεμάτα» και αφράτα, τότε θα δείχνει νεότερη από την ηλικία της. Τα χείλη τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών φτάνουν σε πλήρη ανάπτυξη στην αρχή της ενήλικης ζωής και στη συνέχεια, στην ηλικία των 30 - 40 ετών, σιγά-σιγά αρχίζουν να συρρικνώνονται.

4. Μαλλιά

Οι περισσότερες γυναίκες μετά τα 30 έχουν λιγότερο πυκνά και δυνατά μαλλιά.

5. Ντεκολτέ

Το δέρμα στο λαιμό και το ντεκολτέ είναι το ίδιο ευαίσθητο με αυτό του προσώπου, οπότε δεν πρέπει να παραλείπουμε να απλώνουμε καθημερινά κρέμες και αντηλιακό σε αυτά τα σημεία.

6. Γόνατα

Το δέρμα στα γόνατα ταλαιπωρείται καθημερινά, με αποτέλεσμα να χαλαρώνει νωρίς. Η πιο αποτελεσματική τακτική πρόληψης δεν είναι άλλη από τη συχνή ενυδάτωση με βούτυρο Καριτέ.

7. Μέτωπο

Οι ρυτίδες στο μέτωπο φανερώνουν τα χρόνια που περνάνε, γι΄ αυτό καλό είναι να ενυδατώνετε πολύ καλά αυτή την περιοχή. Επίσης οι ρυτίδες στο μέτωπο γίνονται από τις εκφράσεις του προσώπου και είναι αναπόφεκτες.

8. Λαιμός

Ενα από τα πρώτα σημεία του σώματος που προδίδουν τα σημάδια της γήρανσης είναι ο λαιμός.  Αυτό δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι το δέρμα στην περιοχή είναι πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο, αλλά και στο ότι συχνά τείνουμε να το παραμελούμε, ρίχνοντας όλο το βάρος στο πρόσωπο. 

9. Αγκώνες

Οι αγκώνες είναι από τα πιο ταλαιπωρημένα σημεία του σώματος, καθώς το δέρμα αναγκάζεται να τεντώνει συνέχεια. Το μυστικό για να δείχνουν ελκυστικοί είναι η συχνή ενυδάτωση και η απολέπιση με λάδι, λεμόνι και ζάχαρη.

Διαβάστε επίσης: 5 μυστικά ομορφιάς για να μην δείχνει την ηλικία ο λαιμός σας

Θέλεις να δείχνεις νεότερη; Το μυστικό κρύβεται στα φρύδια σου, έρευνα αποκαλύπτει

6 τρόποι να δείχνεις νεότερη -Χωρίς μπότοξ