Τα οφέλη των φύλλων δάφνης δεν περιορίζονται μόνο στο φαγητό, αλλά και στην ψυχολογία σας.
Θυμηθείτε την ευφορία που νιώθετε ανοίγοντας ένα βαζάκι με φύλλα δάφνης. Η χαρακτηριστικής τους ευωδία άλλωστε είναι και ο λόγος που χρησιμοποιούμε τη δάφνη και στη μαγειρική.
Τα ταπεινό πλην αρωματικό φυτό/μυρωδικό που ξεχωρίζει για το άρωμα του , λένε ότι, έχει αγχολυτικές ιδιότητες.
Σε αυτό το συμπέρασμα έφτασε ο Gennady Malakhoc, ένας Ρώσος επιστήμονας που, καθώς μαγείρευε, συνειδητοποίησε ότι νιώθει ένα πρωτόγνωρο αίσθημα χαλάρωσης και ψυχικής ηρεμίας.