Light πιτσάκια / Φωτογραφία: Shutterstock

Εύκολη συνταγή: Το πιο νόστιμα πιτσάκια με 5 υλικά

Με ελάχιστα υλικά φτιάχνουμε πίτσα σε μπουκιές, το πιο γευστικό σνακια όλες τις ώρες.

Η πίτσα είναι μια λιχουδιά που μας αρέσει να απολαμβάνουμε όλες τις ώρες. Από το πρωϊνό και το brunch μέχρι το κύριο γεύμα της ημέρας και το βραδινό που μοιράζεσαι με φίλους και οικογένεια κάνοντας binge watching, μερικά κομμάτια πίτσα ανεβάζουν το level.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να την παραγγείλεις αφού το να τη φτιάξεις στο σπίτι δεν είναι κάτι δραματικά δύσκολο. Επίσης δεν είναι απαραίτητο να είναι ανθυγιεινή και να παχαίνει αφού εκτός από το γκούντα, το ένταμ, το μπέικον και το πεπερόνι υπάρχουν και άλλα υλικά πιο ελαφριά και σίγουρα πιο θρεπτικά. Κι επειδή ό,τι είναι σε μέγεθος μπουκιάς όχι μόνο είναι πιο χαριτωμένο αλλά τρώγεται και πιο εύκολα πάμε να τη φτιάξουμε σε μίνι βερσιόν με φρέσκια έτοιμη ζύμη ψυγείου και υλικά που απογειώνουν τη γεύση κατεβάζοντας παράλληλα κατά πολύ τις θερμίδες.

Τα πιο νόστιμα light πιτσάκια

Υλικά για περίπου 20 τεμάχια

  • 1 πακέτο φρέσκια ζύμη για πίτσα
  • 5 κ.σ. κέτσαπ
  • 200 γρ. τριμμένο τυρί light
  • 200 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε στον φούρνο στους 160°C, στον αέρα. Απλώνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και με ένα κουπάτ ή ποτήρι την κόβουμε σε μικρά στρογγυλά σχήματα. Τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με την κέτσαπ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί, τη γαλοπούλα και την πιπεριά. Με ένα κουταλάκι μοιράζουμε το μείγμα πάνω στα κομμάτια ζύμης και ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε ζεστά.

Tip

Για πιο δυνατή γεύση και φρεσκάδα μπορείτε, μετά το ψήσιμο, να τα πασπαλίζεστε με φρεστοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο. Επίσης τους ταιριάζουν πολύ και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.