HATS ISSUE

Καπέλο Fedora, πλατύγυρο, σκούφος ή μπερέ -Διαλέγουμε το πιο στιλάτο κομμάτι


Η μετάβαση από το καλοκαίρι στο χειμώνα φέρνει πάντοτε -και λογικά βέβαια- μαζί της αλλαγές στην γκαρνταρόμπα είτε αυτές έχουν να κάνουν με την αγορά νέων προϊόντων είτε με την επαναφορά στο προσκήνιο εκείνων που φυλάχθηκαν κάπου στην αποθήκη σας.

Υπάρχει πάντοτε, όμως, η ανάγκη να παραμείνετε κομψές στις εμφανίσεις σας. Για το λόγο αυτό βγαίνετε βόλτα, χαζεύετε βιτρίνες, ξεφυλλίζετε περιοδικά και προσπαθείτε να ανακαλύψετε τις νέες τάσεις, που θα σας κρατήσουν updated.

Κάνοντας έναν απολογισμό παρατηρείτε πως ένα από τα πιο hot αξεσουάρ της χειμερινής περιόδου είναι το καπέλο. Λιγότερο συνηθισμένο για τα δεδομένα της Ελλάδας, μα εξαιρετικά αγαπητό στις fashionistas και στο εξωτερικό, όπως στη Γαλλία ή την Ρωσία. Αγαπητό γιατί αυτό και μόνο μπορεί να αναβαθμίσει ένα ολόκληρο σύνολο ή χάρη στο λειτουργικό του χαρακτήρα, αφού χαρίζει ζεστασιά τις ημέρες που οι θερμοκρασίες πέφτουν πολύ χαμηλά. Παρότι θα σας έχουν δημιουργηθεί αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορούσατε να το φορέσετε και να νιώθετε άνετα, δίχως να προκαλέσετε αρνητικά σχόλια, ίσως έχετε μπει έστω και μία φορά στον πειρασμό να βρεθείτε σε κάποιο κατάστημα και να δοκιμάσετε ένα από τα δεκάδες σχέδια. Γιατί, αν το σκεφτείτε καλά, οι επιλογές στην αγορά ποικίλουν. Δεν μιλάμε για το ανδρικό baseball cap, αλλά για καπέλα όπως το πλατύγυρο ή τον σκούφο με φούντα.

Ιδανικά για όλες τις ώρες της ημέρας, ταιριάζουν ανάλογα με το γούστο και τις προτιμήσεις σας σε κάθε outfit, αποτελούν μία σικάτη πινελιά, η οποία δεν χάνει καθόλου σε στιλ, αντιθέτως προσθέτει μια άλλοτε παιχνιδιάρικη και άλλοτε πολύ θηλυκή νότα. Τολμήστε να πειραματιστείτε και να φορέσετε ένα ή περισσότερα (ειδικά αν λατρεύετε το στιλ της Δούκισσας Κέιτ Μίντλετον) καπέλα!

Ο σκούφος

 Εμπνευστείτε από το look του supermodel Σάρα Σαμπάιο, που έχει επιλέξει ένα μεγάλο λευκό σκούφο για μία καζουαλ πρωινή εμφάνιση και τον έχει συνδυάσει με μία oversized μπεζ γούνα. Με ή χωρίς pom pom ένας μάλλινος σκούφος είναι πάντοτε must το χειμώνα. Παλιότερα τα μαλλιά έπρεπε να είναι πιασμένα σε πλεξούδες δεξιά και αριστερά πίσω από τα αυτιά , όμως εμείς προτείνουμε να τα αφήσετε ελεύθερα, για ένα ακόμα πιο σέξι αποτέλεσμα.

 

 

Πλατύγυρο καπέλo

Τα μοντέλα του Saint Laurent έχουν περπατήσει παλιότερα στις πασαρέλες του Οίκου με τσόχινα πλατύγυρα καπέλα, αλλά ένα από τα it girls της γενιάς, η Κένταλ Τζένερ, φαίνεται πως λατρεύει το συγκεκριμένο αξεσουάρ.

Την έχουμε δει να φοράει το μαύρο καπέλο με μαύρο παντελόνι, t- shirt και μποτάκια δημιουργώντας ένα casual chic look για τις βόλτες της στην αγορά, όμως αυτή η εκδοχή του ταιριάζει απόλυτα με ρομαντικά φορέματα, μαύρο καλσόν και γόβες, ένα κομψό πανωφόρι τύπου robe coat και γάντια! Ως προς τα χρώματα; Στην κορυφή των επιλογών βρίσκονται το κλασικό μαύρο και το μπορντό.

 

 

Newsboy Cap

Ένα από τα ανδρικά καπέλα που όμως έχουν προσαρμοστεί στη γυναίκα και μπορούν άνετα να φορεθούν στις εξόδους σας. Συνδυαστε τα με oversized πουλόβερ ή t-shirt, τζην κι ένα μακρύ παλτό.

 

 

Μινιμαλ σκούφος

Μπορεί τα μεγάλα καί ογκώδη σκουφάκια να κάνουν θραύση το χειμώνα, όμως για τις γυναίκες που δεν θέλουν να τραβούν και τόσο την προσοχή προς τα ...πάνω, επιθυμούν, όμως, να προσθέσουν ένα αξεσουάρ που θα τις προστατέψει από το κρύο, υπάρχουν οι μίνιμαλ σκούφοι.

Οι συγκεκριμένοι, αγκαλιάζουν το κεφάλι και μοιάζουν περισσότερο με τους αθλητικούς σκούφους που θα φορούσε ένας άνδρας.

 

Η γοητεία του καπέλου Fedora

Συνώνυμο του κλασικού στιλ, το έχουμε δει στον Οίκο Ralph Lauren. Διαχρονικό, συνήθως μάλλινο, με στρογγυλό φαρδύ γείσο.

Ανάλογα με το χρώμα του θα πρέπει να φορεθεί χωρίς να φαίνεται υπερβολικό το σύνολο.

Ταιριάζει με ένα pants suit ή με μία καμπαρντίνα.

 

 

 

Σικατα μπερέ

Με γαλλική καταγωγή, τα σικάτα μπερέ είναι τόσο ιδιαίτερα, που χαρίζουν εκλεπτυσμένο στιλ σε μία εμφάνιση. Θα τα βρείτε σε χρώματα όπως κόκκινο, λάδι, λευκό, μπλε αλλά και το κλασικό μαύρο. Ενώ ως προς τις υφές, το βελούδο και η τσόχα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

 

Με αγάπη από τη Ρωσία

Μοιάζει με το ρωσικό στρατιωτικό καπέλο ουσάνκα.

Ίσως ένα από τα πιο πρακτικά αξεσουάρ στη Σιβηρία και όχι μόνο ενάντια στην παγωνιά.

Ιδανικό στην περίπτωση που θα ταξιδέψετε σε κάποιο βουνό ή στο εξωτερικό μέσα στο χειμώνα.