Πώς δεν θα την πατήσεις σαν την Κέιτ Μίντλετον -Το λάθος που κάνει στο μακιγιάζ ματιών και μοιάζει γερασμένη | 0 bovary.gr
Πώς δεν θα την πατήσεις σαν την Κέιτ Μίντλετον -Το λάθος που κάνει στο μακιγιάζ ματιών και μοιάζει γερασμένη | 0 bovary.gr
ΚΕΪΤ

Πώς δεν θα την πατήσεις σαν την Κέιτ Μίντλετον -Το λάθος που κάνει στο μακιγιάζ ματιών και μοιάζει γερασμένη


Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα πρότυπα μόδας και ομορφιάς για πολλές γυναίκες και όχι άδικα.

Από τη στιγμή όμως που το πρόσωπο της φιγουράρει στα εξώφυλλα των περιοδικών, σίγουρα γνωρίζει μερικά μυστικά παραπάνω για να διατηρεί αψεγάδιαστη την εικόνα της. Ξέρουμε για παράδειγμα, ότι δεν αποχωρίζεται ποτέ την ενυδατική της κρέμα και έτσι η επιδερμίδα της παραμένει πάντοτε νεανική και λαμπερή. Παράλληλα, επιλέγει συνήθως ουδέτερους τόνους στο μακιγιάζ, ώστε να πετυχαίνει ένα πιο φυσικό και γλυκό αποτέλεσμα και προτιμάει να δίνει έμφαση στα μάτια, που είναι και ένα από τα γοητευτικά «όπλα» κάθε γυναίκας.

Παρόλα αυτά, ακόμα και η πριγκίπισσα πέφτει σε λάθη όταν τα βάφει!

Πώς εξηγείται αυτό;

Σύμφωνα με τη διεθνή make up artist Αριάν Πουλ, η Κείτ Μίντλετον, όπως και εκατοντάδες άλλες γυναίκες, απέτυχε στην προσπάθεια προσαρμογής του μακιγιάζ των ματιών της στην ηλικία της, στη μετάβαση δηλαδή από τα είκοσι στα τριάντα plus. Τα μάτια της συχνά δείχνουν κουρασμένα και κλειστά.

«Πολλές από εμάς μάθαμε να βαφόμαστε στην εφηβεία μας και βασικός μας στόχος ήταν να καταφέρουμε να δείξουμε μεγαλύτερες μέσα από το μακιγιάζ, για να αποκτήσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Αυτό όμως αργότερα δεν είναι καθόλου κολακευτικό», λέει η μακιγιέζ.

shutterstock
shutterstock

Για να μην προσθέτεις και εσύ ποτέ χρόνια στην εμφάνιση σου, θα πρέπει λοιπόν να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο τονίζεις και βάφεις τα μάτια σου. Αυτός θα πρέπει ιδανικά να ταιριάζει στο σχήμα τους. Και παρακάτω σου παρουσιάζουμε τον πλήρη οδηγό, που θα σε βοηθήσει.

  • Αν έχεις στρογγυλά μάτια

Θα χρειαστείς ένα μαύρο ματ μολύβι ματιών. Σχημάτισε μια γραμμή στο άνω κινητό βλέφαρο, από την εσωτερική γωνία των ματιών προς την εξωτερική. Αυτό θα τονίσει το σχήμα τους. Ανέβασε τη γραμμή στο τελείωμα για να αποκτήσουν ένα πιο αμυγδαλωτό σχήμα. Μην προσθέσεις χρώμα στο κάτω βλέφαρο και συγκεκριμένα στην ίσαλο γραμμή γιατί τα μάτια σου θα δείχνουν ακόμα πιο στρογγυλά. Σβήσε τη γραμμή που σχημάτισες στο άνω βλέφαρο με ένα πινέλο, για να δημιουργήσεις το σμόκι λουκ. Πέρασε τις βλεφαρίδες του άνω βλεφάρου με δύο στρώσεις μάσκαρα και βάλε μια μόνο στρώση στις κάτω βλεφαρίδες σου.

  • Αν έχεις αμυγδαλωτά μάτια

Τα μάτια σου χαρακτηρίζονται από πλήρη αρμονία. Απλωσε μια σκιά ματιών στο άνω κινητό βλέφαρο και δούλεψε την με ένα μικρό πινέλο, μέχρι να τη «σβήσεις» ομοιόμορφα και να αποκτήσεις ένα τέλειο αποτέλεσμα. Στόχος σου είναι να τονίσεις την άψογη μορφή τους κάθε φορά που τα βάφεις. Χρησιμοποίησε φωτεινά χρώματα στο κόκκαλο του φρυδιού σκούρα σκιά στη βάση του πάνω βλεφάρου. Για να πετύχεις πιο έντονο βλέμμα, εφάρμοσε σκιά και στο κάτω βλέφαρο και ολοκλήρωσε το λουκ τους με σκούρα μάσκαρα.

shutterstock
shutterstock
  • Αν έχεις καθοδικά μάτια

Τα μάτια σου χρειάζονται ένα ελαφρύ σήκωμα και ο πιο εύκολος τρόπος να το πετύχεις είναι να παίξεις με τις βλεφαρίδες του άνω κινητού βλεφάρου. Μπορείς να το κάνεις βάζοντας ψεύτικες βλεφαρίδες (τριχάκια) στην εξωτερική γωνία των ματιών ή τονίζοντας απλά τις δικές σου με έξτρα δόσεις μάσκαρα. Ακόμη, φόρεσε μια ουδέτερη ή φωτεινή σκιά στο άνω κινητό βλέφαρο και πέρασε μόνο μάσκαρα στις βλεφαρίδες του. Χρησιμοποίησε μαύρη μάσκαρα στις άνω βλεφαρίδες και καφέ στις κάτω, για να επικεντρώσεις το ενδιαφέρον στις πρώτες. Μην βάφεις ποτέ την ίσαλο γραμμή με μολύβι, γιατί τα μάτια σου θα φαίνονται πιο «κλειστά» και μην ξεφεύγεις πέρα από τη φυσική εξωτερική γωνία των ματιών και τη γωνία του φρυδιού σου, όταν εφαρμόζεις σκιές.

  • Αν έχεις μάτια με πτώση βλεφάρου

Το ακίνητο τμήμα του βλεφάρου σου σκεπάζει το μεγαλύτερο μέρος του κινητού. Για να αντιμετωπίσεις αυτό το «πρόβλημα» εφάρμοσε τις σκιές ματιών πάνω από τη φυσική πτυχή και «σβήσε» τες καλά για να μην κάνουν γραμμές. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις και primer πριν τις σκιές, για να εξασφαλίσεις τη μεγάλη τους διάρκεια. Γύρισε τις βλεφαρίδες προς τα επάνω και βάλε έξτρα δόσεις μάσκαρα για να τις τονίσεις.

Διάλεξε το σωστό χρώμα σκιών, ανάλογα με το χρώμα των ματιών σου

Καστανά μάτια: Είσαι τυχερή, αφού σου ταιριάζουν όλες οι αποχρώσεις!

Μπλε μάτια: Επέλεξε χρυσό, μπρονζέ, καφέ, πορτοκαλί, γκρι.

Πράσινα μάτια: Τόνισε το εξωτικό χρώμα των ματιών σου με σκιές σε μοβ, navy blue, μπρονζέ και γκρι αποχρώσεις.

Γκρι μάτια: Ιδανικές για εσένα είναι οι μοβ, γκρι, οι μπρονζέ και οι γαλάζιες σκιές.

Ανοιχτά καστανά μάτια: Επένδυσε σε καφέ, μπρονζέ, μοβ και γκρι σκιές.