Συνταγή για φιλέτα κοτόπουλου τυλιγμένα με μπέικον, ιδανικά για Κυριακές και γιορτές
Εύκολο και γρήγορο αυτό το απολαυστικό φαγητό συνδυάζει δυο αγαπημένα υλικά και απογειώνει γευστικά τα τραπέζια μας.
Το κοτόπουλο είναι ένα ταπεινό και οικονομικό κρέας που καταναλώνουμε αρκετά συχνά στην καθημερινότητά μας. Ωστόσο, δεν το έχουμε συνδέσει πολύ με τις γιορτές καθώς ειδικά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά το πουλερικό που δεσπόζει είναι η γαλοπούλα. Παρόλα αυτά το κοτόπουλο ως πιο νόστιμο και ζουμερό πουλερικό και φυσικά ως σημαντικά πιο εύκολο στη διαχείριση υλικό θα μπορούσε άνετα να σταθεί σε ένα γιορτινό τραπέζι ή να αντικαταστήσει ακόμα και τη γαλοπούλα. Αρκεί βέβαια να το εμπλουτίσουμε και με άλλα νόστιμα υλικά και να το περιποιηθούμε αναλόγως. Αν ψάχνετε κάτι πιο απλό αλλά εξίσου λαχταριστό η συνταγή που σας δίνουμε θα σας λύσει τα χέρια.
Φιλέτα κοτόπουλου τυλιγμένα μπέικον
Υλικά για 6 άτομα
- 12 φιλέτα κοτόπουλο από μπούτι
- 12 λωρίδες μπέικον, μεγάλες και πλατιές
- ½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ½ κ.γ. θυμάρι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. μέλι
- χυμός από 1 λεμόνι
- χυμός από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Απλώνουμε τα φιλέτα σε μια πιατέλα και τα αλείφουμε από όλες τις πλευρές με το μισό ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Τα διπλώνουμε ένα ένα και απέξω τα τυλίγουμε σφιχτά με το μπέικον (μία φέτα για το καθένα). Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες για να μη χαλάσουν στο ψήσιμο και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί (ή μέσα σε γάστρα). Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα. Περιχύνουμε τα τυλιγμένα φιλέτα με το μείγμα και σκεπάζουμε με καπάκι ή λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 20 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και συνχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσουν καλά.
Tips
-Για έξτρα γεύση και υφή μπορείτε να βάλετε μέσα στο κάθε φιλέτο ένα κομμάτι γραβιέρα. Το τυρί θα λιώσει με το ψήσιμο και θα ταιριάξει υπέροχα με το κοτόπουλο και το μπέικον.
Για γαρνιτούρα αραδιάστε στο ταψί, γύρω από τα φιλέτα, πατάτες ή γλυκοπατάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους ώστε να ψηθούν στον ίδιο χρόνο με τα φιλέτα.