Βραδινή περιποίηση. Φωτογραφία: Shutterstock
Βραδινή περιποίηση. Φωτογραφία: Shutterstock
SKINCARE

H basic βραδινή περιποίηση της επιδερμίδας μας

Είναι απίστευτο πόσο έντονα ζούμε την καθημερινότητά μας.

 
Η ημέρα μας ξεκινάει από τις πρώτες πρωινές ώρες και πολλές φορές είναι άγνωστο τι ώρα θα επιστρέψουμε σπίτι. Αφού πιούμε τον καφέ μας, επόμενη κίνηση είναι να περιποιηθούμε τον εαυτό μας και να επιλέξουμε το κατάλληλο outfit, χτένισμα αλλά και μακιγιάζ.
Και όταν οι υποχρεώσεις τελειώσουν, επιστρέφουμε σπίτι και το μόνο που θέλουμε είναι να χαλαρώσουμε στο κρεβάτι μας, να διαβάσουμε το αγαπημένο μας βιβλίο, να δούμε την αγαπημένη μας σειρά. 
 
Πριν γίνει αυτό όμως είναι απαραίτητο να περιποιηθούμε το πρόσωπό μας. Και το βασικό skincare βήμα δεν είναι άλλο από τον καθαρισμό. 

Προσωπικά προτιμώ πάντα micellar water. Παίρνω στα χέρια μου δύο κυκλικούς δίσκους καθαρισμού και ρίχνω πάνω τους το προϊόν. Με απαλές κυκλικές κινήσεις καθαρίζω το πρόσωπό μου-χρησιμοποιώντας πάντα διαφορετικούς δίσκους για κάθε ένα μάτι- και τελειώνω μόνο όταν δω ότι ο δίσκος είναι εντελώς καθαρός.

Nivea, MicellAIR Professional Νερό Ντεμακιγιάζ
Nivea, MicellAIR Professional Νερό Ντεμακιγιάζ

Στη συνέχεια ρίχνω χλιαρό νερό και σκουπίζω το πρόσωπό μου με μία λευκή, καθαρή πετσέτα.

Όταν έχω κάνει έντονο μακιγιάζ, μετά το micellar water χρησιμοποιώ και gel καθαρισμού, με το οποίο κάνω απαλό μασάζ για περίπου 2-3 λεπτά.

Τέλος εφαρμόζω την ενυδατική με ανοδικές κινήσεις, σε πρόσωπο, λαιμό αλλά και ντεκολτέ. 

Crème de la Mer, La Mer
Crème de la Mer, La Mer

Η ρουτίνα περιποίησης είναι γνωστή για τις περισσότερες γυναίκες. Αυτό που ίσως δε γνωρίζουν μερικές είναι το πώς να την εφαρμόσουν σωστά στο πρόσωπό τους.

Ξεκινάμε από την πιο ευαίσθητη περιοχή, εκεί που το δέρμα είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο σε σύγκριση με το υπόλοιπο πρόσωπο και απαιτεί μεγάλη προσοχή καθώς είναι το πρώτο σημείο στο οποίο εμφανίζονται τα σημάδια της γήρανσης.

Ο λόγος για τα μάτια, στα οποία είναι απαραίτητο να εφαρμόζουμε προϊόν για τη συγκεκριμένη περιοχή χρησιμοποιώντας τον παράμεσο και μόνο αυτόν. Ο λόγος είναι ότι τα υπόλοιπα δάχτυλα είναι πιο δυνατά και μπορούν να προκαλέσουν, πιο εύκολα ρυτίδες. Απλώνουμε την κρέμα στην περιοχή γύρω από το μάτι ακολουθώντας την κυκλική πορεία που μας δείχνει το ίδιο το οστό. Αποφεύγουμε την επαφή κοντά στα μάτια.

Συνεχίζουμε με την ενυδατική, την οποία απλώνουμε στις άκρες των δαχτύλων και τρίβουμε απαλά προς τα πάνω για να βοηθήσουμε στην ανόρθωση του δέρματος. Επίσης, επειδή η επιδερμίδα έχει την τάση να είναι πιο λιπαρή στο κέντρο του προσώπου, οι κινήσεις μας είναι από έξω προς τα μέσα.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν αμελούμε να ενυδατώσουμε και το λαιμό μας με ανοδικές κινήσεις.