Στρώνουμε το γιορτινό τραπέζι κλέβοντας ιδέες από Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη | 0 bovary.gr
Στρώνουμε το γιορτινό τραπέζι κλέβοντας ιδέες από Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη | 0 bovary.gr
CRISTMAS DINING TABLE

Στρώνουμε το γιορτινό τραπέζι κλέβοντας ιδέες από Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη


Πώς θα μπορέσει να ξεχωρίσει το φετινό γιορτινό τραπέζι; Με άρωμα εξωτερικού.

Αν είστε σε διαδικασία οργάνωσης του ρεβεγιόν, βάλτε φαντασία και μεράκι στο τραπέζι και το κάλεσμα θα μείνει αλησμόνητο σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Οι καλές οικοδέσποινες δεν φοβούνται να ξεφύγουν από τα καθιερωμένα και τις «ασφαλείς» επιλογές.

Είναι ανοιχτές σε νέες ιδέες και δεν διστάζουν να εφαρμόσουν μυστικά (ακόμα και από άλλες χώρες του κόσμου) για να πρωτοτυπήσουν και να εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους τους.

Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη. Ισως κάποιες από εσάς να έχετε ταξιδέψει σε αυτούς τους προορισμούς. Αν όχι, τότε το φετινό τραπέζι των γιορτών μπορεί να σας μεταφέρει νοητά εκεί με τα μυστικά που ακολουθούν!

Μυστικά από το Παρίσι:

To γιορτινό τραπέζι στο Παρίσι δεν μπορεί παρά να αποπνέει κομψότητα και φινέτσα. Πολυτέλεια. Το χρυσό ή το ασήμι είναι αυτό που κυριαρχεί: στα μαχαιροπίρουνα, στις πιατέλες. Βλέπουμε διακοσμητικές γιρλάντες από κουκουνάρια να κοσμούν το τραπέζι, καλό κρασί ή σαμπάνια για επιλογή. Φρέσκες μπαγκέτες.

2) Mυστικά από το Λονδίνο

Στο Λονδίνο το στρώσιμο του τραπεζιού είναι παραδοσιακό και κλασικό. Το κόκκινο δεν λείπει και οι διακοσμητικές λεπτομέρειες είναι πιο «παιχνιδιάρικες».

Βλέπουμε λευκά κεριά και λεπτομέρειες από ασήμι, μικρά στεφανάκια. Το κρασί μπαίνει σε μπολ με ροδέλες από πορτοκάλι.

Στο κέντρο του τραπεζιού μπορεί να δούμε ένα χριστουγεννιάτικο κέικ και μπολ ξηρούς καρπούς.

 

3) Mυστικά από τη Ρώμη

Η επιτυχία ενός γιορτινού τραπεζιού εξαρτάται κυρίως από τα άτομα που θα προσκληθούν σε αυτό. Οι Ιταλοί πιστεύουν πολύ στον ανθρώπινο παράγοντα που μπορεί να καθορίσει ένα γεύμα.

Βλέπουμε στεφάνια πάνω στο τραπέζι και το παραδοσιακό ιταλικό panetonne.

Tα ποτήρια και τα μαχαιροπίρουνα μπορεί να είναι διαφορετικού χρώματος.